Следва

Всички носят: The RL50 на Ralph Lauren

Дизайнери за следене: Флоранс Кулс и La Collection - ненатрапчив лукс и осезаема самодостатъчност

La Collection е сравнително ново име на модната сцена, ориентирано към ценителите на бавната мода и недостигнало все още масова популярност, което го прави и още по-привлекателно, поне в нашите очи.

All fashion преди 4 години

Позиционираният в Антверпен бранд съществува от 2017-а година, а за неговата създателка Флоранс Кулс това съвсем не са първи стъпки в модата.

Кулс е собственик на изключително успешния концептуален бутик в Антверпен DAMOY, който съществува вече повече от седем години. Покрай неговия маркетинг в Instagram, Флоранс се превръща в инфлуенсър, макар тя самата да не харесва тази дума и да твърди, че не се възприема като такава. Тя се снима ден след ден с различни аутфити от бутика, на имена като Matin, Magali Pascal и Anine Bing, за да ги промотира, а впоследствие тя самата набира голяма популярност с последователите си, наброяващи почти 100 000. Паралелно с това се ражда и идеята за собствен бранд, който дизайнерката развива с помощта на съпруга си - лейбъл, надскачащ бързата мода и тенденциите, който води и не следва. Неподвластните на времето дизайни идват с безупречна изработка и най-висококачествените естествени материи, вдъхновени от тези, използвани за направата на висша мода.

Съвременната елегантност, която се побира в рамките на по-доброто прет-а-порте, се идентифицира с помощта на ясно структурирани силуети в контраст със свободни и флуидни линии. Ненатрапчив лукс е може би съчетанието, което първо идва наум, наблюдавайки сезон след сезон красивата съпоставка между класическия тейлъринг и превъзходните копринени рокли.


Рокля-риза, 500 евро


Блейзър, 750 евро


Палто, 690 евро

Вълната и тежко падащата коприна са основните, ако не и единствени материи, които дизайнерката използва за своите колекции, а палитрата е задължително неутрална, приглушена и много нежна. Внимателно обмислени и построени, за да служат вярно цял един живот, дизайните бързо намират своята пазарна ниша и вече се продават освен онлайн на damoyantwerp.com/brands/la-collection/, но и още в Net-a-Porter и Moda Operandi.


Рокля, 650 евро


Рокля, 690 евро


Риза, 450 евро

Въпреки големия интерес от страна на ценители към новото име, Флоранс предпочита да бъде дискретна и информация за нея трудно може да бъде открита. Младата дизайнерка започва творческия си път в университета, където учи модна технология, а създаването на вечна линия от изискани, но носими дизайни, които всяка дама трябва да притежава, винаги е била нейна мечта. В едно от малкото интервюта, които е давала пред медиите, Флоранс предпочита да говори за работата си, а не личния живот. Споделя единствено, че съпругът й, заедно с ненадминатия Париж, й носят най-голямото вдъхновение. То се крие в парижките улици, сгради, галерии и музеи, но и старото кино, което несъмнено предлага щедри дози стилистично вдъхновение.

Изключителните кройки на La Collection ясно се открояват, но това, което прави дрехите наистина специални са материите - както споменахме по-горе, това са основно вълна и коприна, които освен това през по-голямата част от времето са изработени специално за бранда. По този начин семплите, но фини силуети комплиментират максимално дамската фигура за наистина луксозен вид. Белгийката споделя също така, че дрехите са създадени за силната жена, която е уверена и изразява своята женственост например чрез ярък акцент в рамената и свободно падащи рокли. Жената, която няма нужда да носи супер тесни или разголени дрехи, за да се почувства секси.

Може да се каже, че в колекциите си тя промотира своя личен стил - минималистичен, женствен, но силен. Самодостатъчен, без излишни аксесоари и идващ под мотото - не се престаравай излишно. Затова и отделните елементи от La Collection са направени да бъдат лесни за съчетаване помежду си и да улесняват максимално ежедневието на жената, която ги носи. А трите основни елемента, които задължително трябва да притежаваме, според думите на самата Флоранс, са дълга черна копринена рокля, чудесен костюм и дълго палто. Ние пък бихме добавили и по една копринена рокля-риза във всеки цвят, който брандът предлага - от бежово до тъмносиньо, която да носим от сутрин до вечер.

"Всичко, което La Collection предлага е създадено да се носи почти през цялата година и да издържи цял един живот - по отношение на релевантност и качество. Ако трябва да бъда откровена, никога не планирам особено напред във времето. Гледам да живея под максимата: "Животът е това, което се случва, докато правим други планове", така нещата се случват спонтанно и някак органично. Но това, към което категорично се стремя е La Collection да достигне до глобалната публика, да популяризира неостаряващата мода по света и да имам възможността да облека всички силни жени!"


Рокля, 690 евро


Пола, 390 евро

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.