Следва

Блага Митева и Юлия Юревич са новите вдъхновения на Astella Atelier

Златните градини на SSG

Когато върховният вожд на инките Атахуалпа бил отвлечен през 1531 година от испанския конквистадор Писаро...

Fashion преди 14 години

Когато върховният вожд на инките Атахуалпа бил отвлечен през 1531 година от испанския конквистадор Писаро, народът му събрал огромен откуп за неговото освобождаване - стая с площ от 35 кв. м била запълнена със злато на височината на човек с вдигната ръка.

Въпреки че получили откупа, испанците удушили Атахуалпа и поискали нов. Скъпоценностите били докарани с 11 000 лами, като всяка била натоварена с по 45 кг злато, но когато разбират за смъртта на Великия Инка, индианците скрили златото и скъпоценностите и оттогава никой не ги е виждал…

Говори се, че те скрили съкровищата в легендарен град с удивителна градина, където земята е покрита с плочи от чисто злато. Стъблата и листата на дървета също. Върху златните им клони са кацнали златни птици и пеперуди. Всеки плод, всяко животно и цвете били пресъздадени в пълно съответствие с природата.



Къде цъфтят легендарните Златни градини на инките, все още е загадка, но златни цветя има от тази есен в София на площад Райко Даскалов №1 в бижутерска къща SSG.



Цветята са под формата на уникални бижута в новата колекция на Anna Maria Cammilli Firenze. Те са една от водещите италиански фирми в цял свят, но за първи път можем да ги видим и у нас.

Марката изработва бижута с флорални мотиви от 18 каратово злато, като са единствените в света, които могат да произвеждат следните пет патентовани цвята на златото - снежно бяло, натурално бяло, розово, жълто с портокалов оттенък и жълто с лимонов оттенък.



Зад всеки продукт стои голям екип от дизайнери, които дълго време под микроскоп изучават структурата на растението в най-малки детайли – тичинки, венчелистчета, начина, по който се огъват листата - за да пресъздадат прецизно движението на природата с изящни и фини детайли, в точно съответствие на естествените форми.



Играта между много матирано и полирано злато засилва реалистичния ефект. По този начин цветята просто оживяват пред очите ти. А за да се подсили усещането за лукс и разкош златото се комбинира с висококачествени диаманти, естествени перли и топази.



Anna Maria Cammilli Firenze са се погрижили и за твоята неповторима и елегантна точност, като освен гривни те създават и специална серия часовници отново с флорални мотиви.



И тъй като знаят колко важна е индивидуалността за теб, заедно с бижутата в серии, марката изработва и уникати в една бройка с естествени камъни.

Цветята на Anna Maria Cammilli Firenze можеш да намериш Златната градина на SSG на Райко Даскалов №1.

More Fashion