Прясно рязговорихме за вас: Башмайсторите Гошо, Коцето и Пепи

Прясно рязговорихме за вас: Башмайсторите Гошо, Коцето и Пепи

Ако не знаехте, че софийската ул. Хан Аспарух е на вили и могили, да ви кажем...

Тротоарното разкрасяване на "Аспарух" тече с пълна сила вече близо две седмици, като днес, 10.09.2019г., вече можем да кажем, че му се види краят. Час след като нагазихме в пясъка, за да прекрачим редакционния праг (този с бялата порта, да), най-доверените ни хора на улицата - Георги (Гошо), Константин (Коцето) и Петър (Пепи), ни увериха, че тротоар ЩЕ ИМА. Още за обяд при това. Речено - сторено, паветата са положени.

От паве на паве и от дума на дума, успяхме да изкопчим малко информация за нашите тайни агенти, която да пресъздадем ТУК:

Гошо е бригадир, врял и кипял в занаята; обяви, че не желае да се снима, насочвайки ни към Пепи като най-фотогеничен. Сподели, че преди са го снимали "от разни други вестници", но без да го питат и категорично не му е приятно. Имал близо десет снимки по вестниците - най-много откогато ремонтирали жълтите павета.


Коцето

Коцето е мълчалив, но изпълнителен - само докато си говорим прехвърли десетина павета, което, лично на нас, ни се чини като абсолютно непосилна задача.

Пепи, викайте му Фотогеничния, реди паветата - питахме за бройката им по груба сметка, каза да изчислим 350 квадрата х 36.


Пепи

Гошо напътства Коцето и Пепи в работата, но не пропусна да ни обърне и малко внимание.

View Sofia: Кога ще приключваме?
Гошо: Трябваше на 15-ти, но имахме малко забавяне с материалите, в крайна сметка се оправихме, де.

V.S.: Ваканция?

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.