Следва

България ще се представи на Best Model of the World 2009 с национални костюми

Малка черна рокля & Co на Иван Асен 22

Малката черна рокля отново ще вдъхновява и предизвиква в шоурума на дизайнерката Нели Митева. Замислена като...

All fashion преди 14 години

Малката черна рокля отново ще вдъхновява и предизвиква в шоурума на дизайнерката Нели Митева. Замислена като „reload“ на изключително успешното събитие „The little black dress – Малката черна рокля” от миналата година, изложбата „Black Dress & Co.” ще бъде открита на 3 декември, четвъртък, в 19:00 часа на ИВАН АСЕН 22.

До 20 декември над 20 млади дизайнери, някои от които развиващи и собствени марки, ще представят своя артистичен поглед към класиката.

В случая те имат за задача да я допълнят и развият според собственото си желание, а не да се подчинят строго на догмите на утвърденото. За това говори и думата „Co.“ - coat, colour, combination (сако/палто, цвят, комбинация) в името на изложбата.



Дизайнерите имат свободата да допълнят малките или по-големи черни рокли с аксесоари или дори да използват друг цвят, а не черно, за да постигнат изяществото на култовата дреха. Перфектната комбинация може да бъде между графитена рокля и сако или индигова рокля и бижута.



Малката черна рокля на Коко Шанел се е превърнала в класика и вдъхновение, което не означава, че само и единствено в изчистените й линии може да бъде открита женската елегантност. Целта на дизайнерската мода е да открива и прави личния стил разпознаваем, единодушен е екипът на ИВАН АСЕН 22.

Затова и ограничения на творческата фантазия не се допускат.

More All fashion