Следва

За първи път от пет години: Меган Фокс и Брайън Остин Грийн заедно на червения килим

Почина екскметът на Москва Юрий Лужков

На 83 години, днес...

Life преди 4 години

 

Русия осъмна с печално известие, че значима държавна и политическа фигура си е отишла от този свят. Юрий Лужков, 83, е починал по време на сърдечна операция в клиника в Мюнхен.

Лужков оставя вдовица, 56-годишната Елена Батурина, виден предприемач, с която имат 28-годишна връзка и две дъщери - Елена, 27, и Олга, 35. От предишния си брак Лужков има двама сина - Михаил и Александър.


Юрий Лужков и Елена Батурина

Лужков е градоначалник на Москва от 19​92 до 2010 година. През 2016-та, с указ на президента Владимир Путин е награден с орден "За заслуги пред Отечеството" IV степен. На 6 юни 1992 година Юрий Михайлович е назначен за кмет на Москва, с което оглавява изцяло администрацията на столицата, като впоследствие е преизбиран през 1996, 1999 и 2003 година.

More Life

Time 100 в гости: Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа и другите

Celebrities преди 3 часа

Гала вечерята, посветена на класацията на списание Time за 100-те най-влиятелни личности в света, се състоя снощи в Ню Йорк. На събитието присъстваха десетки звезди, а сред най-елегантните нареждаме Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа (и гаджето й Калъм Търнър), Били Портър, Мая Рудолф и др.