Следва

Кристина Милева и Луиза позираха за секси фотосесия

British Fashion Awards. Предстои едно от най-престижните модни събития

Британският моден съюз обяви списъка с номинациите за британските модни „Оскари”, който ще бъдат обявени...

All fashion преди 14 години

Британският моден съюз обяви списъка с номинациите за британските модни „Оскари”, който ще бъдат обявени на гала събитие в Кралската съдебна палата в Лондон на 9-ти Декември. Церемонията официално ще закрие празненствата по случай 25-тата годишнина на лондонската седмица на модата.

Ще бъдат наградени най-влиятелните двигателни сили в модата днес. Сред 11-те категории, най-спрягана обаче си остава Дизайнер на годината.

Миналата година с нея си отиде Луела Бартли, за която не сме чули много оттогава. Джон Галиано и Алекзандър МакКуин също са печелили наградата няколко пъти. Сред останалите победители са били най-известните британски дизайнери – Юсеин Чалаян, Вивиан Уестууд, Матю Уиламсън и Стела МакКартни. Победителят тази година ще бъде обявен в нощта на наградите.

Ще има и една допълнителна награда Лондон 25, която ще бъде определена от вота на публиката, за да награди личността, която пресъздава най-добре духа на Лондон и е международен посланик на столицата на модната индустрия.


Снимки от ревюто на миналогодишния победител Luella

Нощта ще оповести и постижението на дизайнер, който по време на кариерата си е имал изключително влияние върху световната мода, с наградата на БМС за видно постижение в модния дизайн.

Три от най-сексапилните млади британски модела ще се борят за титлата Модел на годината, носена преди от Агнес Дийн, Карен Елсън, Лили Коул, Ерин О’Конър и Кейт Мос.


Джорджия Мей Джагър

Кандидатите за 2009 са Джорджия Джагър на 17, tя е най-малката дъщеря на сър Мик Джагър и Джери Хол. Лице е на Hudson Jeans, едно от новите лица на Rimmel и нова звезда на Versace; Роузи Хънтингтън-Уайтли, на 22 - Роузи е един от ангелите на Victoria’s Secret и бившо лице на Burberry. Третият модел е Дейзи Лоу, тя може да се похвали със завидна международна модна кариера. Дъщеря е на Пърл Лоу, която на скоро пусна своята първа модна линия и Гавин Росдейл, фронтмена на Bush.

Сваровски още веднъж спонсорира 2 награди. Първата е за изгряващ талант в областта на претапорте – номинирани са Марк Фаст, Миадам Кирчоф и Питър Пилото. Втората – за изгряващ талант в областта на аксесоарите, там номинираните са Холи Фултън, Камила Стовгаард, Джесика МакКормак и Мария Франческа Пепе.

Burberry, Mulberry и Pringle of Scotland са номинирани за наградата за дизайнерски лейбъл, докато Граем Фидлър за Aquascutum, Ким Джоунс за Dunhill и Тод Люн ще се борят за дизайнер на мъжко облекло.

Christopher Kane, Erdem и Jonathan Saunders се спрягат за британска колекция на годината, а Ема Хил за Mulberry, Кейти Хилиър и Николас Кирквоод са номиниранете за дизайнер на аксесоари.

Вечерта ще бъде обявена и наградата на Изабел Блоу за моден създател. Преди победители са били дизайнера Майкъл Хоуелс през 2007 и фотографа Тим Уолкер през 2008.

www.britishfashionawards.com 

More from View Sofia

More All fashion