Следва

Le Chiquito

My Style: golden boy, Давид Розенбаум

Let us remind you...

All fashion преди 4 години

Давид Розенбаум, 28, родом от Словакия, висок 193см; понастощем живее и развива консултантската си фирма в София, а освен това е и кулинар! Ех, мечта...



Срещнахме Давид преди точно 70 дни, когато ни очарова със своята каска, нашарена с чудати стикери, разказа ни за ръкавиците си - подарък от "наемодателката - баба Катя, поне на 20 години, ама идеални за зимата!". Тогава ни (се) усмихна и два месеца и половина по-късно решихме, че е наложително да се срещнем отново - да се запознаем отблизо със стила, интерсите и всичко останало, изграждащо пленителната му особа. 



"На 28 съм, зодия Телец, основах собствена консултантска фирма, както вече знаете, имам и кулинарен блог, а в свободното време се занимавам с моделство. Говоря много езици, живял съм на много места и обожавам пълноценния начин на живот. "Дано", "нормално" и "скучно" са трите думи, които не съществуват в речника ми."



View Sofia: Страхотен гардероб имаш, но преди да го разровим, разкажи ни историята на притежателя му.
Давид Розенбаум
: В рамките на последна година и половина притежателят му се промени на 360 градуса. Преди носех много шарени дрехи, а сега може да откриете само само бял, черен и сив цвят в гардероба ми. Тук-там и нещо тъмнозелено. Не го намирам за нещо лошо, просто узрях, а заедно с моята зрялост - и гардеробът ми.






Повече от чисто: Persil Deep Clean, премахва и най-дълбоко засъхналите петна.

V.S.: Кое от местата, на които си живял е повлияло най-много на стила и философията ти за живота? 
Д.:
Определено Италия, това е друга вселена. На живота там се гледа една идеа по-лековато. Попиваш стил от всяка една дейност през деня. Дори пиенето на сутрешно капучино е "стил". Затова съм много благодарен, че прекарах няколко години в Милано.



V.S.: Не казвай, че и готвиш, мисля, че няма да го преживеем.
Д.:
Да, след като върнах престилката в трети сезон на българския MasterChef, започнах да развивам Instagram акаунта @Cookologyinbulgaria, където публикувам "произведенията" си.



Sofia Street Style: #wonderboy




V.S.: Какво се готви на любимото момиче?
Д.:
Това, което й се дояде.



V.S.: Less is more?
Д.:
Определено, да имаш по-малко ти дава въможност да растеш душевно. Но не и когато нямаш пълноценни хора около себе си.

V.S.: На какво ти се иска да обръщаме повече внимание?
Д.:
Много искам да променя mind set-а на хората в България. С всеки изминал ден ставаме все по-големи егоисти... искаме неща, които не ни трябват; имаме неща, които не ни трябват. Най-важното е да оставим послание след себе си, идея, а това става само като инвестираме в надеждните хора около нас!



V.S.: А в модата?
Д.:
Е, модата си е мода... от нея не разбирам (смее се).

V.S.: Напоследък слушаме само, че съвременната мъжка мода не струва, какво е твоето мнение?
Д.
: Мъжът трябва да си изгради стил, съобразно своето вътрешно усещане. За мен е процес на дълга трансформация. Помня как на 16 ходех с широки дрехи като някакъв гащник, а сега няма по-хубаво усещане от това да си сложа бяла риза и черен костюм по мярка.

V.S.: Виж, например Gucci, току-що представиха нова мъжка колекция.
Д.:
Леле, все едно са откраднали гардероба на юнаци от 1970... (смее се).

V.S.: Откъде пазаруваш?
Д.:
Ако става въпрос за дрехи, имам много стриктно правило: ако си купя, например едни дънки, трябва да изхвърля чифт стари. Това ми помага да поддържам гардероба си чист. От масовите марки пазарувам в Sisley, Zara и H&M. Другите неща, като например костюми, ги правя по мярка.



V.S.: В какво един мъж е винаги модерен?
Д.:
Бяла риза и черен костюм от Hugo Boss, това никога няма да излезе от мода.



V.S.: А жена?
Д.:
Една жена винаги изглежда най-добре в това, което й се носи и в което се чувства комфортно.

V.S.: Страхотен стол, усещаме, че си има история.
Д.:
Да, като завърших магистърска степен, родителите ми искаха да ми подарят часовник или някакво бижу. Аз им казвах: "Хора, така ли иначе ще работя цял живот, дайте по-добре да си взема един удобен стол!"

V.S.: Какво си купи последно?
Д.:
Последно си купих каничка за загряване на мляко за капучино, тъй като в момента съм на мисия да се науча да правя перфектното капучино.



V.S.: А с какво се раздели?
Д.:
Разделих се с любимата си колонка на JBL. Мислех, че това е едно от нещата, без които не бих могъл да оцелея, но засега се справям.
 

V.S.: Имаш и Vespa?!
Д.:
Да, това мръсно животно ми поддържа адреналина, хаха. Това вече е нещо, без което наистина не бих могъл да живея. Моментите, прекарани на Vespa, са едни от най-хубавите.

V.S.: Сещаме се за Roman Holiday, дай ни три филма, които задължително да гледаме, и те пускаме.
Д.: 

1. Alfie с Джъд Лоу.
2. Everything is illuminated с Илайджа Ууд.
3. Last Samurai с Том Круз.

V.S.: Благодарим!
Д.:
И аз ви благодаря!




За да не се раздеяме с любими дрехи и за да запазим свежестта и чистота в гардероба си максимално, следва да обърнем внимание на грижата за тъканите. Чистота до най-дълбоките нишки - с новата си иновативна Deep Clean технология Persil премахва дори най-упоритите петна ефективно; дрехите са не просто чисти, а чисти в дълбочина и остават свежи до 30 дни. Повече от чисто, Persil Deep Clean.

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.