Следва

#лято

Дизайнерът Серджо Роси почина от коронавирус

От Италия, в която продължава да бушува епидемията от коронавирус, дойде тъжна новина. От COVID-19 е починал италианският дизайнер Серджо Роси, основател на едноименната световноизвестна марка за обувки Sergio Rossi. Господин Роси бе на 84.

All fashion преди 4 години

Преди няколко дни синьор Роси е приет в болницата на град Чезена, където живее, но лекарите не успяват да го спасят. Самият Роси бе активно включен в борбата с пандемията в родината си - отделяше средства за благотворителни фондации, дял от онлайн продажбите си, отделно дари 100 000 евро в началото на март на болницата, в която е лекуван.

Серджо Роси е роден през 1935 година в Сан Мауро Пасколи, провинция Емилия Романя, която е един от центровете на обувната индустрия в Италия. Малкият Серджо знае от ранното си детство, че ще се занимава именно с направата на обувки, работа и страст, които усвоява в ателието на баща си. Заминава да учи в Милано, две години по-късно се мести в Болоня. През 1966 година решава да разшири семейния бизнес и открива в родния си град малка фабрика.

Дизайнерът залага основно на разработката на летни модели, с което уцелва десетката - сандалите му се превръщат в безумно любим артикул на десетки хиляди жени. След известно време Роси започва да работи съвместно с брандове като Dolce & Gabbana, Versace и Alaїa, правейки обувките за модните им ревюта. Този подход прави фирмата световноизвестна.

Всъщност, почти не се сещаме за някого, който да не е поискал да има поне чифт Серджо Роси.

R.I.P, Maestro!

More from View Sofia

Летопис на смутното време: Лидия Манолова

Interviews преди 4 години

"Летопис на смутното време", като романа на Вера Мутафчиева, е една поредица, която цели да систематизира настроенията в това особено, смутно време, в което се намираме в момента. Тук ще видите и прочетете посланията на прекрасни хора, на чиято емоционалност разчитаме и в чиито усещания вярваме; ще ни споделят как усещат момента, как си представят, че ще минем през него, какво е най-важното, кои са устоите, какво препоръчват, как виждат нещата след ступора. Какво ще се промени, какво трябваше да се промени, кои са позитивите в тази непреживявана от никой съвременник ситуация. Нека си дадем надежда и да структурираме заедно проблема така, че да излезем от това по-устойчиви и по-мислещи, по-съчувстващи и по-смирени!

More All fashion