Следва

The Naomi Campbell way

J. Crew обяви фалит

We'll miss you.

All fashion преди 3 години

J. Crew подаде заявление за фалит, ставайки първият голям търговец на дребно в САЩ, който направи това на фона на продължаващата глобална пандемия COVID-19.

В изявление, публикувано рано в понеделник, 4 май, търговецът на дребно - популярен освен заради дългата си традиция да прави добро класическо облекло, още и заради предпочитанията, които имаха към него знаменитости като Меган Маркъл и Мишел Обама, съобщава, че е подал заявление за фалит и работи със своите кредитори за преобразуване на 1,65 милиарда долара от дълга на компанията в собствен капитал.


Меган и ризата й, която, веднъж показана на US Open, се разпродаде за минути


В изявлението си изпълнителният директор на J. Crew Ян Сингър споделя, по повод избрания подход, а именно Chapter 11 Bankruptcy, специфична форма на фалит, която позволява преструктуриране, следното: "Докато компанията продължава процеса на преструктуриране, ще продължим да предоставяме на клиентите си изключителните стоки и услуги, които очакват от нас, и ще продължим с ежедневните операции и доставки, макар и при тези извънредни обстоятелства, свързани с COVID-19. Стараем се да отворим магазините си възможно най-бързо и безопасно, като се надяваме цялостното финансово преструктуриране да даде възможност на марките ни да процъфтяват с години напред."

Madewell, припомняме, е сестринската марка на J. Crew, управлявана от Либи Уейдъл. 
"J.Crew и Madewell са две класически американски марки с лоялни клиенти. Очакваме с нетърпение да подкрепим Ян, Либи и мениджърския екип", твърди Кевин Улрих, главен изпълнителен директор на Anchorage Capital Group, един от Кредиторите на J. Crew,. "Значителната диверсификация, предвидена от това споразумение, съчетана със стратегията на J.Crew Group за укрепване на стабилната му платформа за електронна търговия, ще позиционира компанията за бъдещ успех.“


Джим Брет напусна J.Crew


Новината е поредната, касаеща затваряния на магазини заради спад в продажбите на емблематични търговци на дребно поради пандемията COVID-19. От WWD твърдят, че Neiman Marcus, обичаният луксозен ритейлър е следващият...


Barneys New York фалира, затваря 15 магазина


 

More All fashion