Следва

Карантината на известните: Шарън Стоун, 62, everyone!

Денят, в който Даяна и прочутата й "рокля на отмъщението" шокираха света

“I don’t give a damn” dress.

Celebrities преди 3 години

Защо малката черна рокля с отворена линия на раменете, носена от принцеса Даяна през 1994-та, влиза в историята като "роклята на отмъщението“?

В нощта, за да сме точни - на 29-ти юни, в която Принцесата носи тази дреха, Ди нарушава всички кралски протоколи. Дължина над коляното, смело деколте, високи токчета - всичко, което носи, е строго забранено. Даяна вероятно никога не би се решила на подобна стъпка, ако тя не съвпада точно с признанието на съпруга й, принц Чарлз, излъчено по националната телевизия същата вечер, в което той открито говори за романса си с Камила Паркър Боулс и многогодишния си нещастен брак с Даяна.

Лейди Ди знае, че принцът планира да разкаже всичко на пресата и във въпросния ден няма никакво желание да излиза. В последния момент променя мнението си и решава да се яви на благотворително събитие, става въпрос за Vanity Fair’s annual fundraising event,  като е, разбира се, напълно "въоръжена". Вместо предварително подготвен тоалет от Valentino, който отговаря на всички канони на кралския дрескод, тя решава да облече коктейлна рокля на гръцката дизайнерка Christina Stambolian, която дотогава чака своето време. Дрехата от черен шифон е много смела и секси, а медиите мигновено улaвят намерението - Даяна никога не e изглеждала толкова грандиозно. В стиловия избор, отлична комбинация от смелост, непукизъм и самоувереност, плюс доза агресия, принцесата иска отмъщение, и го получава. 

"Това е класическият случай, в който жената носи роклята, а не обратното", категорични са модните критици товава, а и сега. Минироклята е комбинирана с богато перлено колие, червен лак на ноктите и малка чанта плик, а жената, която я носи, изглежда вярна на себе си, уверена в своята красота и всъщност много щастлива.

Припомняме, че към онзи момент разводът на Чарлз и Даяна е в ход, двамата са във фактическа раздяла от 1992-ра, но бракораводното дело се точи цели 4 години. Черната "рокля на  отмъщението" на Ди е емблема на времето, в което Даяна се отърсва от зависимостта си от кралския двор и статута си на необичана съпруга, и поема пътя на себеутвърждаването и докосването до личното, единствено важно щастие.   

More Celebrities