Разводът на Тръмп: колко ще получи Мелания, ако реши да напусне Белия дом (и президента)

Разводът на Тръмп: колко ще получи Мелания, ако реши да напусне Белия дом (и президента)

Дим без огън няма, така че юристи отвъд Океана, по каква и доколко конкретна причина не знаем, внезапно започнаха да изчисляват за какво може да претендира първата дама в случай на развод.

На фона на слуховете за отделните спални на Доналд и Мелания Тръмп в Белия дом и особено след цялата драма в САЩ в момента, свързана първо с пандемията, а в последните дни и със смъртта на Джродж Флойд, агресивно арестуван от бял полицай в Минеаполис и починал 30 минути по-късно, както и на фона на няколко прихванати от радарите на колегите журналисти агресивни жеста от страна на Мелания към съпруга й, юристите изведнъж се оживиха.

Темата за възможния развод на президента на САЩ в разгара на кампанията за предварителните избори, дебатите за които минаха, а самите избори очакват нова дата предвид Covid 19, темата за евентуалния развод е една от силно обсъжданите сред американските адвокати, специализирани в бракоразводни процеси. Както признават специалистите, като си има предвид кои са замесените, а и заради пикантността на темата всеки път, когато става дума за финализиране на романтични отношения в съда, да се отговори на въпроса: "Какво предвижда брачния договор?" или "Ще има ли изменения в договора след евентуална победа на изборите?", е повече от интересно. Просто защото залогът е висок.

Бившата госпожа Тръмп - Ивана, оспори навремето предбрачния договор и получи 14 милиона долара, апартамент в Ню Йорк, вила в щата Кънектикът и издръжка в размер на 650 000 долара на година. Марла Мейпъл, втората бивша госпожа Доналд Тръмп, също оспори договора си, по сведения на запознати, е получила 2 милиона долара от това си усилие. Мелания Тръмп по всяка вероятност също ще може да претендира внушителни обезпечения.


Ивана Тръмп


Доналд Тръмп и Марла Мейпъл

Има обаче някои подробности.
Каква е структурата на брачния договор? Болшинството юристи са на мнението, че при развод Мелания ще получи всичките си лични активи. Какво обаче ще вземе от активите на съпруга? Интересното е, че при милиардери от ранга на Тръмп е доста трудно да се прецизира структурата на активите, в който дял имат така наречените шел-компании (фиктивни фирми), различни инвестиции в други компании и така нататък. Точно в тази сложна структура се крие потенциалът на юристите, представляващи интересите на Мелания.

Кой ще получи попечителството над 14-годишния Барън?

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.