Следва

Кръвни връзки: Алесандра Амброзио и малкото й копие

Олимпия Ле-Тан и още около 60 души от екипа на Marc Jacobs загубиха работата си

Мнозина от тях са преселили се заради работата си хора от Европа в САЩ.

All fashion преди 3 години

Около 60 човека от екипа на Marc Jacobs са загубили работните си места заради спада в продажбите и кризата, свързана с пандемията от коронавирус. По информация на WWD, сред тези, на които се е наложило да напуснат компанията, е и френската дизайнерка Олимпия Ле-Тан, която оглавяваше демократичната, по-достъпна линия на бранда.

Представител на Marc Jacobs споделя с изданието, че обемът на съкращенията не е повече от 10% от общия числен състав във фирмата, т.е. не става дума за масово уволнение.

"Като отчитаме сериозното влияние, което COVID-19 оказа върху търговията с модни стоки, предприехме стъпки за оптимизация, които да позволят на Marc Jacobs International да се адаптира към промените и да продължи своя път, да реорганизира бизнеса и да акцентира върху творческите иновации, изключително важна съставка на нашия бранд. Процесът включва и трудно взетото решение да съкратим определени позиции и да намалим броя на хората, наети в екипа", отбелязва той.

Сътрудниците са били уведомени за решението посредством индивидуални Zoom-разговори. Много от тях са европейци, преместили се да живеят и работят в Америка, което означава, че автоматически остават без визова подкрепа от страна на работодателя. Все пак компанията е удължила медицинските застраховки на съкратените работници за още 60 дни след датата на уволнението им.

Преди седмица, припомняме, бутикът на Marc Jacobs в Лос Анджелис пострада от действията на участници в протестите против расизма и полицейската агресия в САЩ. Снимки от погрома пусна в Инстаграм самият Марк Джейкъбс.

More All fashion