Следва

Коронакризата удари спирачка на бързата мода

Какво ново: затваря и Sies Marjan

След едва четири години на пазара...

All fashion преди 3 години

Базираният в Ню Йорк бранд Sies Marjan, основан през 2016 г. от датчанина и бивш дизайнер в Dries Van Noten - Сандър Лак, и кръстен на родителите му (Sies като баща му и Marjan - по името на майка му), прекратява дейността си след едва четири години на пазара. Причината, както вече се досещате, е огромната финансова затрудненост и частична задлъжнялост следствие от пандемията, причинена от коронавирус пандемията.


Сандър Лак

Въпреки че кризата в момента не е никак лека, повечето експерти са категорични, че това е просто последният пирон в ковчега на сегмента от малки независими брандове, които не получават ежемесечни мултимилионни траншове като помощ от конгломератите, под чието ръководство съществуват. Но, цената на независимостта винаги е била висока.

"Като млада независима компания ние, както и много други, попаднахме във водовъртежа, причинен от COVID-19. С огромна болка взехме решението да прекратим дейността си", пишат от марката в официално изявление.

Анализатори обсъждат огромния удар за състоянието на Sies Marjan, който нанася фалита на Barneys от миналата година като един от основните разпространители на бранда с датски корени. Колкото и безпогрешно точни, модерни и навременни да са моделите на Сандър, оказва се, политиката му с фокус върху търговията на едро, не е най-печелившата бизнес стратегия. Сигурни сме обаче, че талантът му няма да остане недооценен и вече нямаме търпение да го видим отново!

Припомняме последната колекция на Sies Marjan (Есен/Зима 2020) в галерията горе>>>

More All fashion