Следва

Ваканцията на известните: Джей Ло и банският за $69

Най-големият в света флагмански магазин на Huawei отвори врати в Шанхай

5000 квадратни метра, улица с поетично име - "Източен Нанжинг", центъра на Париж на Азия - Шанхай. Huawei си го заслужи!  

 

All About Life преди 3 години

Това е най-големият флагмански магазин на китайския технологичен гигант в света, можем само да си представим усещането...  

Сградата е построена през 1945 г. в стил ар деко от британски магнат в сферата на недвижимите имоти – г-н Силас Аарон Хардун. След прецизен ремонт с модерен дизайн и материали, историческата сграда заживява нов живот, изпълнен с хора, които обичат да се забавляват, учат, споделят и правят иновации.

“Huawei винаги e ценял силната връзка със своите потребители, която определено не е просто между купувач и продавач. Компанията ни има много по-дълбока връзка с клиентите. Флагманският ни магазин е място, където потребителите, търговските ни партньори и разработчиците се събират заедно“ - споделя Ричард Ю, Изпълнителен директор на Huawei Consumer Business Group. "Huawei винаги изгражда зона на безгранична свързаност - Seamless AI life, която дава възможност на потребителите да изследват възможностите на AI живот, където безгранична свързаност и IOT (Internet of Things - Интернет на нещата/вещите) се вплитат в едно цяло.“

Вековна сграда, подновена със съвременен дизайн

Сградата на новия дом на Huawei има статут на исторически обект от II степен, а някога е била дом на популярната в Шанхай компания - Laou Kai Foo & co. Сградата е свидетел на възходи и падения в търговския живот в Шанхай през последните 100 години. При последното си обновление, сградата Нанкин се превърна в „Градският площад“ на Huawei.

Huawei запазва оригиналната форма и функция на тази сграда чрез иновативен дизайн, така че сградата да съхрани своя чар. Тази културна и историческа забележителност е подновена сега, за да посрещне новото поколение потребители.

Оригиналната вътрешна архитектура е запазена, а материалите, вкл. декоративната мозайка terrazzo подсилват историческата визия на новата сграда.

Цялата продуктова зона на първия етаж е проектирана с големи прозрачни стъклени прозорци, за да се внесе възможно най-много естествена светлина, което освен че намалява консумацията на енергия, премахва бариерите между вътрешно и външно пространство.

В зоната на първия етаж – HUAWEI Seamless AI life, е използвано разделяне на пространството в стил ар деко. Окаченият таван създава усещането за многопластовост. Гениалните дизайнери са постигнали баланс между форма и функция, скривайки изводите за климатичните системи, панелите за достъп и всяко помощно техническо оборудване.

Seamless AI life

“Благодарение на 5G и AI технологиите, интелигентното и интегрирано потребителско изживяване чрез Seamless AI life е възможно. Думите всъщност не могат да опишат до каква трансформация на нашия живот ще доведе това. Затова искаме потребителите да дойдат в нашия флагмански магазин, за да изпитат лично всички удобства, които предлага подобрения AI живот, който идва съвсем скоро“, споделя Херман Жу, CMO на Huawei.

На първия етаж e изложена пълната продуктова гама на Huawei, покриваща 12 различни потребителски сценария. Тук потребителите могат да тестват и закупят продуктите, които са ги впечатлили.

Вторият етаж разкрива интелигентно преживяване в още 5 различни сценария: Smart Home, Mobile Office, Fitness & Health, Easy Travel и Entertainment. Потребителите могат да усетят интелигентно свързвания живот, благодарение на функции като „преминаване на домашен режим с един клик“, мултиекранна колаборация, синхронизация на данни в реално време, MeeTime и лесно пътуване. Те могат реално да видят ползите от удобството, внесено от научно-техническия прогрес.

"Градският площад" приветства хора с близки интереси

Флагманският магазин разполага с много публични пространства. Вътрешният двор на сградата Нанкинг се превръща в атриум с широки стълбища, свързващи различни етажи и лампа от тавана, симулираща слънчевата светлина. Клиентите могат да седнат до стълбите и да отдъхнат или да се разходят с приятел и тестват различни преживявания в магазина.
Социалните разговори се провеждат на първия етаж в HUAWEI Community. Флагманският магазин работи съвместно с видео екипа на Huawei, а известният китайски режисьор Онг Ксиашуяи бе специален гост на откриването, на което сподели лични вълнуващи истории от създаването на филми.

Третият етаж става домакин на фотоизложба с име "Clairvoyant Proverb" по случай голямото откриване на магазина. Там ще бъдат изложени фотографиите на известно фотостудио в Шанхай – Wangkai Photograph, както и творбите на други местни автори, посветени на очарованието на Шанхайския бунд (крайбрежната зона в града) и динамичната и на моменти бурна история на ул. "Източен Нанжинг“.

Флагманският магазин на Huawei ще бъде домакин и на редица безплатни лекции – всяка седмица над 60 лектори ще говорят по различни теми - от видео продукция и програмиране до фитнес и музика. Творци и технологични експерти от цял свят, както и местни художници ще бъдат канени за художествени салони, споделяне на срещи и разговори с разработчици. С всичко това Huawei създава общност за комуникация и споделяне, където всеки потребител може да се присъедини.

Флагманският магазин ще покрие пълната потребителска гама на Huawei, а посетителите ще имат възможност да общуват на място с около 200 консултанта, идващи от различни сфери на живота - спорт, музика, танц, влогърство и други, на около 10 различни езика.

Изграждането на специализирани центрове, където потребителите да могат да се докоснат до Seamless AI Life бъдещето, за което работи Huawei, e съществена част от стратегията на компанията за пряка връзка с нейните потребители. Oчаква се такъв център да отвори врати и в България още до края на 2020 година.

More from View Sofia

Сватбата на годината: Дженифър Афлек показа роклята и халката

Celebrities преди 1 година

Дженифър Лопес и Бен Афлек се ожениха. Една дълга любов, осеяна с изпитания, раздели, кризи, други бракове, деца, събирания и възраждания, ковиди и звездни кариери се увенча със заветното Да! Тръпнем, много е хубво...   

Кой кой е в d:istinkt, Агенцията на годината: Катя Благоева

All About Life преди 1 година

View Sofia пристъпва в царство d:istinkt, PR агенция на годината според BAPRA Bright Awards 2022. С тях се работи леко, с удоволствие и споделен нюх, задружно, креативно и много модерно. Зад розово-лилавата компания стои палитра от уникални личности, с които се запознаваме отблизо и с които трудно се разделяме. Те са the d:istinkt creators - всеки от тях създава част от комуникационните продукти, носители на редица световни награди. Следва професионално-лична среща Трета...

More All About Life

Наречи го грил майстор и ще ти приготвя наденички цял живот

All About Life преди 1 седмица

Привет, онлайн читателю. Аз съм Камен и вече 10 години съм призван да бъда истински грил майстор на приятелската ми компания. Ако трябва да бъда честен, тази титла изобщо не ми тежи и изобщо не ми е трудно да се подвизавам на това поприще. Но защо това е така - ще разбереш след минутка.