Следва

Вдъхновяващата Мариан Залцман: "Всяка криза съдържа пътна карта за бъдещето"

Дженифър, скромната дъщеря на Бил Гейтс, откровено за детството и баща си

Милиардерската наследница в откровено интервю

Celebrities преди 3 години

Бил Гейтс, както за всички е известно, е един от най-влиятелните хора на нашето съвремие. В периода от 2009 до 2016 г. е най-богатият човек в света според Forbes, а към момента - отново по данни на същото издание - състоянието на технологичния гений възлиза на $100 милиарда долара, въпреки почти постоянните му мащабни благотворителни дарителски кампании.


Докато смъртта ги раздели: милиардерите и съпругите им


За разлика от болшинството хора, боравещи с подобни суми, семейството на Бил и Мелинда е сравнително скромно; за 25-те си години брак съпрузите има три деца (Дженифър, Рори и Фийби), които, както и родителите си, живеят скромно, без да привличат излишно медийно внимание към себе си. За наследниците на основателя на Microsoft не се знае много, но пък преди години стана ясно едно: никой от трима им няма да получи кой знае колко голяма част от състоянието на бащата. Всяко от децата ще получи точно по $10 милиона долара, което всъщност не е никак малко. И тук припомняме незабравимия цитат от предизборната кампания на Тръмп и приключваме с коментара: "My father gave me a small loan of a million dollars..."

Дженифър, първородната дъщеря на семейство Гейтс, завършва престижна специалност във факултета по Биология в Станфордския университет и е силно увлечена от конната езда - и то от дете. Точно във връзка с конния спорт Дженифър дава и първото си интервю от години - госпожица Гейтс е главна героиня в новия брой на списание Sidelines.

Пред журналистите Джен, 24, за първи път говори за семейството си и толкова успешния си татко: "Родена съм в много благоприятна среда. Цял живот искам и се старая да използвам възможностите, които са ми предоставени, по правилния начин, за да намеря начин да се реализирам така, че да направя света едно по-добро място."

Дженифър взема пример от родителите си, които, макар огромното си състояние, остават отдадени и трудолюбиви хора. Благодарение на филантропското си възпитание, момичето избира кариерата на педиатър, която преследва в момента след дипломирането си от Станфорд.

More Celebrities