Следва

Дневен ХОРОСКОП - 02.07.2020

Нещастен край: първата любов на принц Хари и най-трудната раздяла

Продължилият шест бурни години романс на Хари и Челси Дейви не приключи със сватбата - експоловинката го напусна...

Celebrities преди 3 години

Челси Дейви е първата сериозна приятелка в живота на Принц Хари. Връзката му с наследницата на преуспешна бизнес империя, базирана в Зимбабве, продължава от 2004 до 2010 г., а в архива на светските хроникьори завинаги ще остане с етикет "много бурна". Младежите се запознават още като деца - учат в съседни училища, но искрата помежду им пламва, когато Хари пристига в Кейптаун през "gap" годината си (между дипломирането от гимназията и първата година в университета), където Челси учи и живее. Две години по-късно тя се завръща във Великобритания и започва магистърска програма по Право в университета в Лийдс, за да бъде по-близо до половинката си.

Мнозина може би се чудят каква е причината, дори след толкова дългогодишна връзка с Принца, Дейви да не стане член на кралското семейство. В интервю за The Times от 2016 г. младата бизнесдама признава, че през цялото време на връзката им намира прекаленото и на практика постоянно медийно внимание към нея и Хари за "неадекватно и дори страшно".


Дали билетът на Хари и Меган за Ел Ей е толкова печеливш, колкото си го представяха?



Принц Чарлз и Принц Хари с Челси Дейви, 7 май 2010 г.

След като се разделя с принца, Челси напуска Великобритания и се установява в Зимбабве, където е централата на семейния бизнес. "Беше безумно, страшно дори и много неудобно", припомня си Дейви по-късно. "И когато всичко стана толкова страшно, се справях все по-трудно. Не можах да издържа. Опитах се да водя нормален начин на живот, но беше ужасно - не можех повече." Във въпросното интервю, датирано от 2016 г. госпожица Дейви признава още, че заминава за Африка, именно защото се пропуква психически под натиска на общественото внимание. А след като и раздялата на младите влюбени е вече фатк, нещата излизат извън всякакъв контрол.

В жълтите медии Челси започва да се подвизава като "парти момиче", въпреки че близките й я описват като работохолик. "Обичам да се наслаждавам на живота, но обичам да постигам целите си и съм много, много амбициозна", обяснява Челси. "Може да им бъде простено (на репортерите), понеже не ме познават - не знаят колко много работя всъщност. Нямам нужда да давам обяснения. Работата е там, че ако отидеш на купон веднъж, те веднага ви снимат, но не правят снимки как ходиш на работа всяка сутрин, а само когато излизате от нощен клуб в 4 сутринта."


Вляво: Челси при откриването на ChinaWhite Club, 21 октомври 2009 г.; вдясно: Челси на партито на Хелоуин в Annabel's, 31 октомври 2018 г.

Връзката на Челси и Хари приключва официално през май 2010 г. след кратка раздяла и повторно сближаване, като бившата изгора на Принца обявява, че "са скъсали" на страницата си в Facebook. Официалното обяснение гласи, че към онзи момент с Хари не искат едни и същи неща от живота и не биха могли да се оженят, както се очаква от тях.

Дейви обаче не напуска близкото обкръжение на Хари и семейството му, оставайки редовен гост на официални събития, включително сватбите на Кейт и Уилям, както и сватбата на Хари и Меган. Познати на Челси разказват, че двамата с Хари хранят топли чувства и дори често се виждат - последно, когато Принцът посещава Зимбабве като част от ангажиментите си към Двореца.


Всичко, което не знаем за мъжа на Меган Маркъл



Хари и Челси, 2007г.

Много години след тази раздяла, когато Хари вече се познава с Меган, Челси отново прави коментар за връзката си с Хари, може би под формата на индиректно предупреждение към Маркъл. В предаване на Том Брейди в ITV Дейви разказва: "Трудно е. Когато срещнах настоящия си партньор, приятелите ми бяха щастливи за мен, защото аз бях много щастлива. От друга страна обаче, приятелите ми във Великобритания казаха: "Сигурни сме, че той е прекрасен човек, но не бива да започвате връзка сега, защото британските таблоидите ще ви съсипят живота."

More Celebrities