Следва

On The Coast: на Лазурния бряг с Miu Miu

Легендарната Сузи Менкес напуска Vogue

Farewell Suzy!

All fashion преди 3 години

Един от най-популярните и колоритни модни критици Сузи Менкес обяви, че напуска Vogue International след шест цветни години на работа в изданието в Инстаграм пост късно снощи. Официално Менкес ще освободи поста си през октомври, след като приключи работа по ревютата от новия сезон Есен/Зима 2021. Ето как се сбогува Сузи:

"След шест години в Condé Nast, предстои да освободя позицията си през октомври, след като приключа ангажиментите си около предстоящите ревюта през септември - независимо дали ще се проведат физически или виртуално. Обичам да казвам, че промяната е есенцията на модата. Колко вярно само!


Щрак, fashion, на портрет: Сузи Менкес


След кариера в Herald Tribune и New York Times, се присъединих към семейството на Condé Nast през 2014 г. със скок в дигиталния свят. Работейки в Vogue, съм щастливка, че имах възможността да проследя еволюцията и развитието на модната индустрия - от репортерската работа, през общуването ми с вас тук, в Инстаграм, до организирането и управлението на едни от най-добрите модни конференции и събития.

Наслаждавала съм се на всеки един момент от работата ми като Редактор, Vogue International, и се гордея с всичко, което постигнах в тази компания. Благодарна съм на цялата индустрия и всички професионалисти, с които съм работила през годините, разбира се, и целият невероятен екип на Condé Nast. Особено на Айдриън Тинг и Наташа Коуан, които са неотлъчно до мен в последните десет години. Благодарна съм още на всичките си последователи в Инстаграм и на всички, които слушат подкаста ми.


Сузи и Едуард Енинфул

Настоящата ситуация ми даде - на всички ни всъщност - възможност да спра и да преосмисля. Ето защо взех решение, че в живота ми е дошло време за ново приключение, което очаквам с нетърпение. Ще продължа да пиша, записвам и събирам индустрията - следете ме тук и на SuzyMenkes.com за всяка следваща стъпка, която предприемам! Възможно е да издам книга или две от 30-те си невероятни години в тази индустрия...

П.С. Последният епизод от подкаста ми е линкнат в биото - нямам търпение да споделя с вас мнението си за предстоящите кутюр презентации."

Сузи Менкес е един от най-забележителните професионалисти в модната индустрия - с чудат стил, неподражаем изказ и 100-процентова автентичност, така рядко срещана в днешно време, особено в модата. Ако досега не сте се отбивали в подкаст канала й, побързайте - очакват ви невероятни и вдъхновяващи разкази с Мария Грация Кюри, Албер Елбаз и още бележити гости.


Менкес и Албер Елбаз

В интерес на истината издателството Condé Nast не се намира в най-добро финансово състояние - припомняме внезапните закривания на ред списания заради спад в тиража и критиката, която компанията търпи заради липсата на приемственост и инклузивитет по страницата на изданията му. Надяваме се напускането на Сузи да не отслаби още повече и иначе позатихналата инерция, с която се движи холдингът.

More All fashion

Страст и обожание: шоуто на Saint Laurent в Париж

All fashion преди 3 дни

По време на своето шоу Есен/Зима 2024/25, празнуващо прозрачните силуети, така скъпи на самия Ив Сен Лоран, творческият директор на модната къща Антъни Вакарело отдаде почит на гения на Ив с още един феноменален детайл - известната брошка със сърце, превърната в огърлица.