Следва

Мартин Маржела, най-загадъчният сред загадъчните, с документален филм за живота му и къде го гледаме

Най-ефектните 10 рекламни кампании на сезон Есен/Зима 2020

Мъже в рокли, много природа, призиви за емпатия... 

All fashion преди 3 години

Какво предстои през идния сезон? Отговорите идват с новите рекламни кампании на големите марки: Loewe предпочитат женствено декорирани мъже, Valentino зове за човеколюбие, а Alexander McQueen открива красотата и в най-невзрачния пейзаж. 



ПРОВИНЦИЯ 


JIL SANDER

Да претворят красотата на отделечените от града места, Jil Sander се доверява на фотографи, които живеят именно там. Французинът Оливие Керверн, с когото брандът традиционно сътрудничи, отпътува към северозапада на страната - в Ла Трините-Сюр-Мер и Сен-Филибер. Нюйоркската сесия ръководи Марио Соренти: кадрите са направени в един от праковете на Бронкс. Крис Родс се потапя в изумителната красота на английското графство Съфолк. И все пак, най-кинематографичните снимки са тези на шведския фотограф Андерс Едстром - на мъничък остров, отстоящ на три часа път от Стокхолм. 


Alexander McQueen


JIL SANDER

Екипът на Alexander Mcqueen в условията на карантина също търси различната красота на знакови, близки до духа на бранда места - кампанията е снимана в лондонското предградие Уолтъмстоу, в близост до жп-път, с много висящи наоколо електрически жици. Кадрите са дело на Джейми Хоуксворт, а видеокампанията е снимана от руската режисьорка Маша Васюкова.


JIL SANDER

ИЗКУСТВЕН СНЯГ

От момента на акостирането на Даниел Лий в Bottega Veneta, рекламните кампании на марката се снимат неизменно от един човек - фотографът Тайрън Лебон. За заснемането на есенно-зимната колекция са произведени количества изкуствен сняг, а заснежените елхички са фона на мекото зимно внушение. На фона на бялото и зеленото изпъкват мегахитовете в колекцията: трикотажните рокли, палтата с косъм, както и подобните на кроксове ботуши за лед. 

ЕМПАТИЯ

По времето на карантината, ние не просто съхранихме тази емоция, но и станахме по-възприемчиви един към друг. Способността да съпреживяваме символизира грижата и умението да пропускаме през себе си чувствата на другия. Точно това е в основата на рекламната кампания на Valentino. Марката подарява дрехи и аксесоари на приятели на бранда, а снимките поверява на хората, с които героите й прекарват времето си в изолация. Актрисата Лора Дърн е снимана от сина си, Летисия Каста - от дъщеричката си, Кристи Търлингтън със семейството си е пред обектива на родната си сестра, а Мариякарла Босконо има селфи с дъщеря си. 


Gucci


Valentino

"Модата означава човечност", така коментира рекламната кампания на Gucci креативният директор на бранда Алесандро Микеле. Честната по своето внушение сесия е направена без помощта на визажисти, стилисти или профессионални фотографи. Модели от различни точки на света снимат себе си в автопортрети.


Gucci


Valentino

1980-ТЕ

Новото в тази кампания е само лицето на модела Анна Еверс. Останалото е директно посвещение на 80-те. Тази носталгична магия се усеща в много от артикулите от есенната колекция на MaxMara: леко ретро са до един, но напълно сътветстват, по познатия ни стегнат и много елегантен италиански начин да пресъздадеш на духа на времето. 

ПРИКАЗНОСТ 

Тим Уокър се слави с таланта си да превръща ежедневието в приказка, прийом, който в настоящето ни е силно необходим. В кампанията на мъжката колекция на Louis Vuitton обикновената стая става "Раят на земята" (както е и името на колекцията) с бездънно небе и стелещи се облаци. 


Louis Vuitton


Louis Vuitton

МЪЖЕ В РОКЛИ 

Новата мъжественост в прочита на Джонатан Андерсън се дефинира от рокли в преливките на ламето, христоматиен почин при абитуриентските вечери. При по-детайлно разглеждане, дрехите се оказват хибрид между рокля и престилка, като при автомонтьорите. Приятно е, че за кампанията са избрани именно тези дрехи, впечатляващи и фокусиращи, защото подозираме, че далеч не само те са налични в актуалната работа на Андерсън за топ испанския бранд.  


LOEWE


LOEWE

МАЛКО, И ОЩЕ ПО-МАЛКО ОТ СЕСТРИТЕ ХАДИД И ДЖЕНЪР 

Винаги е приятно да се видят нови лица в кампаниите на прочутите марки. Този сезон особено радва сесията на JW Anderson с новоизгряващия модел Тони Смит, която предния сезон сключи договор и с Prada. Кадрите са на Тайлър Мичел, с когото се запознахме тук


JW Anderson

More All fashion