Какво може да иска едно момиче?

Какво може да иска едно момиче?

Интервю с Колин Фърт

Вчера неземно прекрасният Колин Фърт бе #birthdayboy. Стана на 60, като никак не ни вълнува дали годините му личат или не. Обожавайки този чаровник, честитим празника му с едно изключително сладко интервю отпреди 17 години с нежния любимец на Холивуд. Приятно четене!

В Лондон е очарователна пролетна утрин и всички очи се обръщат - особено тези на жените - докато Колин Фърт минава през фоайето на шикозен хотел. Лесно е да се разбере защо. На 43 години, 1,87 метровия английски мъжкар и звезда от "Дневникът на Бриджит Джоунс" и "Гордост и предразсъдъци" е красив и харизматичен, и силно разпознаваем, въпреки че днес е облечен в обикновен черен костюм, вместо в мокра, прилепнала и изкусително описваща мускулите му риза.

По ирония на съдбата, въпреки че е тук за да популяризира новия си филм - романтичната комедия „Какво може да иска едно момиче", секси фигурата на Дарси все още го преследва, тъй като сега Колин играе ролята на лорд Хенри Дашууд, леко отегчителен аристократ. Голямата разлика с предишния му сценичен образ е, че Хенри има доста бурно минало. И тайна дъщеря, Дафне (Аманда Байнс), американска тийнейджърка, която копнее да срещне баща си, когото никога не е познавала. И мъжът, който е голямата любов на известната й с бохемския си нрав майка (Кели Престън).

Сега Колин разкрива подробности около новия си филм, какво се случва с Бриджит Джоунс, за проблемите с теглото и рисунките по тялото му, мотоциклетите и кризите на средната възраст, както и за статуса му на секс символ.

Трябваше ли да намалят малко обиколката на бицепса ви, за да направят този филм?

Малко. Действието се развива в свят, който в действителност не съществува и самият филм не е от онези, които някога съм харесвал, но въпреки това съм напълно очарован и всяка съпротива да изиграя лорд Хенри бързо се изпари след като срещнах Дени. Преди съм играл напомпани мачовци, чиито мускули буквално пръскат ризите им, но сега тя се оказа много убедителна и проби моята английска резервираност, както и склонността ми да действам безшумно и мълниеносно. Хрумна ми също, че никога не съм правил филм, на който да заведа собствените си деца, така че си помислих: защо не? И преди съм снималромантични комедии, но не и за деца. Нека си признаем, в Бриджит Джоунс се говори за анален секс. Така че просто ми се стори страхотен проект и толкова безобиден, че и най-малката ми съпротива срещу него, вероятно е повече плод на снобизма ми, отколкото на нещо друго.

Някакви изненади в ролята на лорд Хенри?

Най-големото ми прозрение бе да осъзная, че вече съм достатъчно възрастен, за да играя зрелия и улегнал настойник на тази красива тийнейджърка, което е моя дъщеря. Това е малко шокиращо и трябва да кажа, че не ми е толкова приятно. По-скоро бих се забавлявал, играейки татко на бебе, а след това на петгодишно дете и така нататък. Но за сметка на това сега съумях да дам воля и да изразя собствения си вътрешен тийнейджър в сцените, в които карам мотоциклет и свиря на въздушна китара пред огледалото. Това е първият филм, където можех да се кача на мотор и като всяко тийнейджърче, имах фантазия да свиря в рокендрол група, така че не беше нужно много, за да върна всички тези спомени обратно. Сега изживях повторно най-щурите десет години от младостта си.

Ами работата с Аманда? (Байнс - "Какво искат момичетата")

Невероятно впечатлен съм от нея. Тя е на прага на една много успешна кариера и е много талантлива, зряла и опитна. Това беше другият шок, че въпреки че е толкова млада, вероятно е участвала в толкова много филмови проекти, колкото аз за всичките 20 години в бизнеса. Изведнъж ме накара да се почувствам доста стар.

Този филм в някаква степен е паралел на собствения ви живот, тъй като имате и син, който е американец и живее в Лос Анджелис с майка си (актрисата Мег Тили). Така ли е?

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.