FASHION LOCATION: Olio D`Oliva, Италия в София

FASHION LOCATION: Olio D`Oliva, Италия в София

Когато Италия ни липсва, отиваме в Olio D`Oliva... 

Пицарията е едно от най-италианските кътчета в София. Собственикът, Карло Алберто Ди Принчипе, създава визия за мястото, съчетавайки елегантната атмосфера на своя винен магазин 100% Italiano на ул. "Цар Асен" 14, с уютната обстановка на пицария Olio D`Oliva на ул. "Цар Самуил" 60. Марката "100% Italiano” селектира малки занаятчийски компании, специализирани в био продукти и спомагащи за опазването на паметта и занаята за бъдещите поколения. Продуктите са изключително характерни за отделните региони на Италия. И точно те са, които Росен, симпатичният пицар-артист в Olio D'Oliva използва, за да пече пиците си - единствена, но безгрешна марка на лаконичното меню. Това не е просто италианско ресторантче на пъпа на София, това е фокусът на една философия, която високо ценим - да се използват единствено качествени автентични и ексклузивни италиански продукти. Защото храната и преживяването, свързано с нея, е обич. Обич към живота, към другите и към себе си.

Разкажете ни историята на Olio D'Oliva?
Olio D'Oliva е създаденa през 2015 г. с желанието да представи на света вкусната италианска пица, приготвена в пещ на дърва. Още от самото начало, предвид опита на Карло в ресторантьорството, фокусът е върху качеството на суровините и италианския произход на продуктите. Впоследствие пицарията преминава под управлението на други лица, за да се завърне в ръцете на собственика по време на локдауна. Но в трудните моменти, упоритите не се отказват. Приехме го като ново предизвикателство, подкрепено със свежи идеи! Пицария Olio D'Oliva се обедини с марката 100% Italiano, линия от магазини за вино и зехтин, която цели да представи качествената продукция на малки италиански производители на вино, бира, зехтин, сладкиши. Всичко това може да намерите при нас на достъпна цена и ексклузивно за България.

Разкажете ни историята на Карло? Един италианец в България винаги е хубава история.
Карло е гражданин на света и също така повече от 10 години живее и работи в София, място, което вече познава добре и където има много приятели. Това е историята на динамичен и иновативен човек, винаги готов да действа. Интересното е това, че той умее толкова добре да експериментира, че за него "всеки ден е Великден”. „Ogni ciambella gli riesce col buco”, това е италиански израз за човек, който винаги успява да осъществи намеренията си, от информационните технологии до модата, преминавайки и през ресторантьорството.

Какво е основното меню тук, кои са акцентите му, с какво се гордеете?
Менюто се съсредоточава върху пицата. Рецептата за нея включва само 100% италиански съставки от водата до солта, също така маята и изключителното полупълнозърнесто брашно „Antico Molino Rosso”. Тестото зрее 72 часа и за тези, които желаят може да бъде обогатено със спирулина или активен въглен, защото това, което предлагаме е здравословна, вкусна и био храна.

Как стана така, че Росен, този феноменален майстор, се озова в ресторанта?

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.