Гримът на принцеса Даяна - разказва визажистът на Ди - Мери Грийнуел

Гримът на принцеса Даяна - разказва визажистът на Ди - Мери Грийнуел

Гледаме сезон 4 на "Короната"... 

Гледайки превъзходния сериал на Netflix, си припомняме харизмата и чара на Лейди Ди - Принцесата на народа. Разбираме повече за начина, по който тези качества на принцесата са били подсилвани, директно от източника - близката приятелка и гримьор на принцеса Даяна - Мери Грийнуел.


Мери Грийнуел

Принцеса Даяна обича макиажа. На червения килим, на непринуден обяд, просто минавайки пред очите на дебнещите папараци, тя опитва и обикновено успява да изглежда максимално добре. Именно благодарение на нeйната приятелка, прочутата британска визажистка Мери Грийнуел, на принцесата й се получава. 


Гримьорката на Кейт Бланшет за Венеция и най-важните грим-трикове под маската


"Тя умееше да носи грим блестящо, разказва Грийнуел, която работи и с повечето днешни звезди - от Кейт Бланшет и Лили Джеймс до Меган Маркъл. - Харесваше ми да се грижа за това, красотата й да бъде подчертана и показана". Красотата на Даяна, блестящите й сини очи и безупречна кожа се оказват отново в центъра на вниманието, благодарение на появилия се на 15-ти ноември 2020-та в Нетфликс четвърти сезон на The Crown. Той възроди Даяна-манията, избухнала след трагичната смърт на принцесата през 1997-ма.


Ди в пълен блясък: тоалетите на Даяна върху снагата на Ема Корин в The Crown Season 4


Разбира се, не всеки е склонен да повярва на видяното в сериала непосредствено, още повече, ако не е бил свидетел на онзи исторически момент, затова черпим впечатления от Мери Грийнуел, за да разберем каква е реалната история на отношенията на Даяна с грима, да открием каква всъщност е била Ди и как евентуално би се вписала в съвременния бюти-ландшафт.

Разкажете за подхода си към гримирането, докато работехте за принцеса Даяна.  

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.