Няма път назад: защо Меган няма да получи британско гражданство

Няма път назад: защо Меган няма да получи британско гражданство

Експерти, заровили се в темата, стигат до извода, че херцогинята, съдейки по всичко, няма как да стане британка

Съпрузите съвсем скоро бяха в Монтесито, където купиха имение за себе си и сина Арчи. В пресата упорито се спрягат слухове за възможна нова бременност на херцогинята на Съсекс, която неотдавна разказа за преживения в началото на лятото спонтанен аборт. Източник, близък до двойката, съобщава пред Entertainment Tonight, че Меган и Хари "не съжаляват" за решението си да се откажат от кралския живот. "Чувстват голямо удовлетворение от работата си", добавя източникът, имайки предвид новата фондация на двойката - Archewell.

Меган Маркъл по време на посещение в Бирмингам, 8 март 2018г.

Впрочем, работата на фондацията възбужда много упреци от страна на хората. В писмо, адресирано до широката публика и написано в навечерието на новата година, принц Хари споменава, че ще наследи титлата на своята майка, принцесата на Уелс. В мрежата мигновено се разрази буря: Негово Височество бе обвинен в желание да експлоатира кралското си минало, от което така радушно и упорито реши да се откаже.


Меган Маркъл по време на посещение в Бирмингам, 8 март 2018г.

След сдаването на кралските позиции от страна на принц Хари и херцогиня Меган, тези, които изкъсо следят историята, постоянно си задават въпроса - може ли тази стъпка да повлияе на процеса на получаване на британско гражданство за Меган. През пролетта на 2018 година, когато влюбените се ожениха, представител на херцогинята съобщи пред CNN, че тя очаква да получи двойно гражданство. Тогава бе уточнено, че е "все още рано да се отговори на въпроса дали тя ще запази в бъдеще своето американско гражданство, след като получи британско", но днес вече този проблем има своето решение.


Патето и лебедът: бюти еволюция на Меган МаркълХерцогът и херцогинята на Съсекс се отправят на служба в Уестминстърското абатство, 9 март 2020г.

The Telegraph пишат, че херцогинята на Съсекс се е "отказала от плановете си" да стане гражданка на Великобритания. На сайта gov.uk подробно е описана процедурата за получаване на такова. Необходимо е да си живял три години на територията на Обединеното Кралство, за да подадеш заявление за получаване на гражданство в качеството си на съпруг или граждански партньор на притежател на британски паспорт. Както отбелязва Us Weekly, Меган напуска страната след по-малко от посочения срок, макар че притежава качеството да е съпруга/партньорка на принца. Тя се премества във Великобритания през ноември 2017 година.

Най-голямо раздразнение в аудиторията поражда желанието на Съсексите да разделят живота си на публичен и частен с възможността да използват различните предимства на двете в зависимост от ситуацията. Точно както експертите, интернет-ползвателите, регулярно коментиращи в различни публикации, свързани с херцозите, намират противоречие в поведението на Съсекс и се възмущават от явната им непоследователност.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.