Следва

Хайди Клум вече не се "събира" в джинсите си, но темата не я тревожи никак

Патето и лебедът: бюти еволюция на Меган Маркъл

Дни след 39-ия рожден ден на Херцогинята, разказваме за годините на бюти еволюцията й или начинът, по който се изменя вида на Херцогинята на Съсекс от 18-тата й година до днес.

Celebrity beauty преди 3 години

Не е тайна, че на духовното си израстване съпругата на Хари винаги  отделя много внимание, и не се съмняваме и за миг в бъдещите й успехи и достижения на попрището на благотворителността, точно както и във възможностите на Лейди да става все по-красива - видно е от разказа ни в картинки надолу колко много е направило момичето от Калифорния, за да сбъдне мечтите си.

1999 година

Свикнали сме с факта, че на снимките от абитуриентските си балове звездите изглеждат като грозни патета. Но в случая с Меган схемата не работи. На снимката, бъдещата звезда е запечатана на 18, и още оттогава си личи, че младото момиче предпочита меките вълни на косата и естественото излъчване, а единственото, което леко се набива на очи в идеалния портрет, е носът й (за това по-надолу).


2006 година

Пренасяме се в 2006-та - знакова за актьорската кариера на Меган. Именно тогава, вече на 25, актрисата, появявала се до момента само в епизодични роли в сериали, започва да трупа популярност, разпознават я и зрителите, и режисьорите. Тук, разбира се, значение има и модата на 2000-те: интензивен калифорнийски загар (можете да си представите как той подчертава кожата й!), тънки изписани вежди. Следва да обърнем внимание и на естествените лунички на Меган, към чието прикриване в онзи момент тя видимо не се стреми.
През 2006-та Маркъл активно снима в американското шоу Deal or no deal (тя е Момиче на късмета, образно казано, едно от тези, които държат кутиите с пари), което й носи куп стилистични етикети впоследствие: Меган е с издухани напред коси, изкуствени мигли, крещящ грим. Самата тя предпочита да не си спомня за въпросния епизод в кариерата, но няма да е преувеличено ако кажем, че тя е първопроходецът на поне няколко бюти тренда в епохата на милениалите. На въпросните снимки, носът й изглежда по-широк, отколкото седем години назад, но, гледаме нататък.


2007 година

След като напуска работата си в шоуто, актрисата почти кардинално сменя имиджа: на церемонията за връчването на "Златен глобус" Меган се явява с изправена коса в мек медно-карамелен оттенък, минимум козметика и неизменните обици. Новият цвят на косата подчертава великолепно топлия колорит на Меган, изравнявайки тона на кожата й и подчертавайки цвета на очите.


2009 и 2010 година

Няколко години по-късно, Меган се връща към натуралния цвят на косата, без да се отказва от леката рижавост - решението отговаря не само на тенденциите, но и на нейния цветотип, на който по-тъмните и хладни оттенъци биха подчертали несъвършенствата на лицето. Веждите й са още по-тънки, а стилът подхожда на този, с който съпругата на Хари се отличава и днес.
Очевидно, Нейно Височество обича да експериментира с външността си: още през 2010-та решава да смени отново имиджа. Гледайки снимките й, трудно вярваме, че на тях е запечатана 29-годишна жена. Каскадната подстрижка, много обраните вежди и сияещият прозрачен блясък на устните не просто правят Меган да изглежда с 10 години по-млада, но я пренасят в естетиката от началото на 2000-те.


2012 година

След дебюта на Меган в популярния сериал Suits през 2011 година, външността на актрисата получава истински холивудски upgrade: идеален тон на лицето, безупречен макиаж, подредени солидни вежди (финално уцелени в перфектната си дебелина и форма) и... подчертани мигли, като фирмен знак на всички успешни звезди.

От фотографиите е видно също, че при Меган са леко променени формата на носа и горната устна. Таблоидите пишат, че през цялата 2011 година тя почти не се появява публично, което дава основание да се спекулира за възможна пластична операция.


2013 година

Тук отново имаме промяна в нюанса на косите - той е по-дълбок и наситен, което, в комбинация с правата фризура, предизвиква взривяващ ефект. От момента на радикалното преобразование година по-рано, актрисата обръща подчертано внимание на веждите, както и на очите, чиято форма започва да подчертава с очна линия. Устните на Меган придобиват чувствена форма и обем.


2014 година

Меган навършва 33 и категорично можем да твърдим, че видът й става по-сдържан, а експериментите с външността - по-малко крайни. В основата са лекия тен и простичък грим, запазена марка на който остават дългите мигли. Освен това, веждите, в естествената си форма и гъстота, правят образа максимално органичен и спокоен. Сравнявайки външността на Меган с фотото от абитуриентския албум, експертите мигновено съзират намаления нос и увеличения обем на горната устна.


2015 година

През въпросната година, Меган започва да отдава предпочтения на малко по-едрите вълни в косата, както и на топлите кафеникави и златисти оттенъци в грима. Експертите отбелязват, че точно тогава запазеният знак на актрисата - луничките, стават по-дискретни, вероятно следствие от избора на по-плътен тонален крем или на процедурата IPL (премахване на пигментните петна с помощта на лазер). Видимо Меган отделя повече внимание на усмивката и белите си зъби.


2016 година

В края на краищата, настъпва годината, в която Меган се запознава с Хари. Меган демонстрира любов към драматичния макиаж, появява се пред камерите с изразителен smoky грим на очите и наситено червило във винен цвят (дълбокият оттенък още повече подчертава наедрелите устни на актрисата). Що се касае до носа й, то на снимките от мероприятия е видно, че той и придобил доста по-тънка форма с акцент на връхчето.

Обяснения за това има предостатъчно: светлината, удачният ракурс, трендът за скулпуриране на лицето чрез грим или повторна ринопластика (защо не?).


Култ: ринопластика за всички в Ливан



2017 година

Нея ще запомним с това, че след края й, светът никога повече не вижда предишната Меган Маркъл. В "граничните дни" до и след обявяването на годежа на актрисата и принц Хари, се случват няколко важни неща, а именно ─ Меган приключва ангажиментите си с екипа на сериала "Костюмари" и обявява, че повече няма да снима; закрива Instagram и личния си сайт, малко по-късно се мести в Лондон. Това значи, че тя повече няма да има лични публични прояви на червения килим в качеството си на актриса, експериментите с външността се свеждат до минимум, а ние щя я виждаме в повечето случаи през призмата на фотографите, официално допуснати до кралски мероприятия.

Без тъга, обобщаваме промените във външността на Меган, съпътстващи промяната в социалния й статус. Първо, косите са по-дълги и тъмни. Класическата прическа, която най-често избира съпругата на принца, е права коса с леки вълни (изкуството да носи шапка с различна прическа Меган ще овладява тепърва).

Второ, забележително е променен гримът - Меган се придържа към простотата и естествеността. Тонът не е прекалено наситен, със средна плътност,  ружът - едва забележим акцент на скулите. В същия момент веждите стават по-леко акцентирани - реверанс в полза на естественността, която, трябва да признаем, много отива на Меган. В мейкапа на очите също имаме промяна: сега вече максимумът е комбинация от очна линия и меки шоколадови опушени сенки (аналогични на харесваните от Кейт Мидълтън). Изкуствени мигли са пенсионирани, а оттенъкът на любимото червило за устни е нежно розов. 


2018 година

В предсватбения период Меган основателно се усеща претоварена с обществени ангажименти: официалните мероприятия валят едно след друго, съответно се появява и работният прочит на външния й вид - ниско кокче с няколко свободно пуснати около лицето кичура. Бъдещата херцогиня дотолкова харесва този си имидж, че избира подобен и за деня на сватбата си с Хари. 

В грима драстични промени няма, само луничките на Меган стават леко по-видимо от пролетното слънце (а тя не бърза да ги замаскира). Годеницата на принца се готви по изеално подреден план за най-важния ден в живота си, като целенасочено се вкарва във форма, включително практикувайки антистресови процедури за лице, както и подобряване до максимум състоянието на косата. 

На 19 май 2018 година булката поразява всички с отпочиналия си, свръхсвеж вид и напълно непринудено излъчване. Да се гримира сама, по примера на Кейт Мидълтън, не посмява, затова се доверява за макиажа на своя приятел, звездният гримьор и визажист Даниел Мартин. Мартин избира за звездата на деня много естествен грим в лек неутрален тон и нюд червило. Единственият "дисбаланс" в тоталната хармония са подчертаните обилно мигли, но като цяло булката изглежда безупречно. За прическата се грижи топ-стилистът Серж Норман, който за едва 45 минути в атмосферата на пълно спокойствие и умиротвореност прави перфектният царствен нисък кок на херцогинята. 

Известно време след сватбата, херцогинята на Съсекс продължава да радва с подчертано натуралния си грим - кралските визажисти улучват брилянтно цвета на фон дьо тена, като леко променят текстурата, залагайки на по-прозрачна. В розовото червило и лекия хайлайтър, жената на принца продължава да се припознава (удар в десетката), няма намерение да се отказва и от изкуствените ресници. Всъщност, именно те остават фокусът на нейния грим - нещо подобно на интензивната очна линия при Кейт Мидълтън или тюркоазения молив при Даяна. В определени случаи, своенравните коси на Меган са перфектно дисциплинирани от кралския протокол. 


2019 година

Към финала на 2019-та можем смело да обобщим: пред нас стои различна Меган. Бременността, раждането на сина Арчи и периода след раждането се оказват нелеки за херцогинята. Нейно Височество е непрекъснато атакувана от медиите, всичко, в което реши да се премени, е остро критикувано, повече, отколкото приятелски обсъждано. Меган е съдена, или за прекомерно яркия грим и повечето хайлатър по време на бремеността, или за сякаш нарочното неносене на грим след раждането. Независимо от това, бюти-навиците на херцогинята през миналата година имат своите причини и особености, за които недалновидните критици надали се дожаждат. 

Макар че в някои отношении въпросните критици са прави - докато е бременна, Меган действително се увлича доста по хайлайт-средствата. Само че, те й стоят добре, придавайки на кожата на Нейно Височество естествено сияние. Лекото блестене на кожата помага да се прикрие подпухналостта на лицето, с която повечето бременни жени се сблъскват, и съответно доста да подобри вида на херцогинята. 

Веднага след раждането на Арчи Харисън, ситуацията коренно се променя: още на първия семеен тур на Съсекс, Меган демонстрира сякаш пълно отричане на предпочитания дотогава от нея грим. Почти всяко появяване на Меган се свързва с макиаж в традициите на no makeup, съответно феновете отново бият тревога: какво става, повече няма да видим ММ с ефектно гримирано лице? В този момент, наблюдаващите изпитват носталгия дори по омразния хайлайтър. И това отминава обаче, съпругата на Хари очевидно се наслаждава на дългоочакваното майчинство и има пълното право да обръща точно колкото си иска внимание на детайлите в своя грим. 


2020 година

За Меган, 2020-та е година на сериозни изпитания и промени - отказ от кралския статут, преместване в Канада, после в Лос Анджелис, съдебни разпри с медии, което далеч не е пълният списък с това, което се наложи да преживеят семейство Съсекс в последните месеци. 

В откровено интервю, част от документалния филм за африканския им тур, Меган разказва, че животът в кралското семейство й е донесъл страдания; че й е било много трудно под непрестаниия обществен контрол, съпроводен с постоянни критики и чувство на уязвимост, което тя усеща особено силно през първите месеци след раждането на детето. 

Междувременно, гримът на херцогинята в този период ни най-малко не показва, че тя се усеща вътрешно слаба или неуверена - напротив. Всяка публична поява на Меган е отбелязвана с много ефектен, подчертано силен грим, нещо, което тя наистина всячески избягва при бременността. В арсенала й се връщат ударно очната линия, любимите кафеникави сенки, тушът с удължаващ и сгъстяващ ефект, дори и хайлайт-средствата.

Новата страст на Меган са блестящите скули - сериозна конкуренция на любимите нюд оттенъци на херцогинята. Напоследък, много подчертано, акцентът е върху очите, затова и матовите силни червила са оставени настрана. Особено внимание Сасъкс отделя на тона на кожата, коригиран чрез леки флуиди и мек контуринг в зоната на скулите. 


За финал: 

В сравнение с това, което виждаме на снимката с 20-годишна давност, промените във външността на съпругата на принца са очевидни. Доктор Стефан Грифка, известен калифорнийски пластичен хирург, смята, че Меган има ринопластика, направена съвършено. "Изменена е формата на ноздрите, носът е стеснен по дължината, повдигнато е връхчето му - всичко това говори за намеса в носовия хрущял. Но като цяло промяната изглежда толкова добре, че ни кара да се съмняваме, почти, че такава е направена." 


VS


Експертите са единодушни: бюти еволюцията на Меган Маркъл е много естествена, хармонична, плавна. От простия сравнителен анализ на снимките от различни години е видно, че Маркъл е пробвала процедури за избелване на зъбите, увеличение на устните, и, доста вероятно, лазерно премахване на пигментни петна. Веднага се налага и уточнението, че Меган никога не прекрачва рамките. Може би това е и причината, поради която днес тя е истинска бюти икона за хиляди, още повече, че на своите 39, навършени на 4 август, тя изглежда максимум на 30.

More Celebrity beauty

Виктория Бекъм за парфюма си: „Suite 302 е любовното ни писмо с Дейвид до Париж”

Celebrity beauty преди 1 седмица

Бившата членка на групата Spice Girls и основателка на едноименната козметична марка Victoria Beckham Beauty пуска линия парфюми. По повода, прекрасно интервю на колегите от Madame Figaro с ВБ. 

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 9 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 10 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя

Beauty Starter: Летисия Каста на 45 - спокойствие, масажи и няколко топ продукта

Celebrity beauty преди 10 месеца

Летисия Каста очаква доброта, положителна енергия и нежност от хората, които се грижат за нея, както и от козметичните си продукти. И като се има предвид аурата, която се излъчва от лицето и външния ѝ вид, това наистина работи