Следва

Най-ужасните за косата салонни процедури, трихолозите от първо лице

Марта Стюарт, 82, и защо лицето й изглежда толкова добре

Марта Стюарт е нещо като вечна цел. Защо? Първо, защото винаги изглежда така, сякаш живее най-добрия си живот, независимо дали отпива от коктейл край басейна или хапва хайвер от сребърно блюдо върху величествено украсена маса. Второ, просто погледнете това лице.

Celebrity beauty преди 3 седмици

Кадифено гладка и гъвкава текстура, в последните месеци именно това е лицето, което редовно предизвиква хиляди харесвания. И нещо повече, Марта го знае. Съвсем наскоро великата дама на лайфстайл културата се появи в Instagram, за да заложи не един, а четири капана на желанието ни да сме като нея, докато си правеше косата в местния салон, като написа: „Лежейки с шампоана на @FredericFekkai, светлината се оказа идеална за ново селфи!!” Но нека бъдем честни, изобщо не опира само до доброто осветление. Определно става дума за прецизна грижа за кожата и то всеки ден. На 82 Стюарт твърди, че никога не си е правила лифтинг на лицето и не редактира снимките си. Тя обаче се грижи много добре за кожата, за което огромна заслуга има козметичния й избор, а именно продуктите на Марио Бадеску.

Съименникът на марката, покойният румънски химик и фармацевт, е известен с вниманието си към детайла, като винаги подлага кожата на строг анализ, преди да приспособи всяко лечение така, че да отговаря на индивидуалните нужди на кожата. Смесвайки най-добрите съставки на растителна основа, неговите процедури и формули за лице са предназначени да подхранват и възстановяват кожата за цялостно безупречен тен. Петдесет години по-късно неговото наследство продължават едноименния салон в Ню Йорк и широката гама от продукти за грижа за кожата, които се гордеят с богата клиентела от знаменитости, включително Марта Стюарт.

Vogue се срещна с един от водещите специалисти по лице в салона (и любимата на Марта), Кармела Барабас, за да обсъдят нейната рутина.

Как бихте описали философията на Марио Бадеску за грижата за кожата?

През 1967 г. Марио Бадеску има уникална визия: той решава да въведе Ню Йорк в своите процедури за лице в европейски стил с класически техники, усвоени в родната му Румъния. Той чувства, че красотата и грижата за кожата са недвусмислено преплетени, като при това отлично разбира уникалността на типовете кожа, което го кара да създаде пълна гама от продукти, които да отговарят на нуждите на всеки индивид. Бадеску вярва в коригирането на проблема, вместо в прикриването му с грим. Гримът трябва да подчертава красотата на индивида. Простата, ефективна и достъпна грижа за кожата винаги е била философията на Марио Бадеску: добрата кожа е завинаги.

Кои са най-важните правила в грижата за кожата, според Кармела Барабас?

1. Носете ежедневно слънцезащитен крем.
2. Използвайте персонализиран режим за грижа за кожата, за да я поддържате чиста, сияйна и балансирана.
3. Получавайте специализирана козметична грижа за лицето на всеки четири до шест седмици, за да поддържате здрава и блестяща кожа.
4. Актуализирайте режима си за грижа за кожата, за да отразите сезонните промени, ако е необходимо.
5. Не пренебрегвайте областта на шията, деколтето и устните.
6. Избягвайте да чоплите и изстисквате пъпки. 
7. Не наслоявайте локални кремове с рецепта и продукти за акне без рецепта.
8. Винаги премахвайте грима си преди лягане, като използвате подходящи препарати за премахване на грим за лице и очи.

Каква точно е грижата, която полагате за мадам Стюарт?

За Марта направихме цял набор от лечение и грижа. В специалните й процедура за лице се включват детоксикираща пара, екстракции, лек масаж на лицето и шията, последван от комбинация от персонализирани маски, и е предназначена да подобри външния вид на кожата. В салона й правим още перлена терапия, която се влива с богата на протеини и минерали перлена пудра и работи за насърчаване на мека, блестяща кожа; терапия с витамин С, която използва мощни антиоксиданти за подобряване текстурата и тонуса на кожата, и терапия с Q10 около очите, която е силно концентрирана и буквално събужда уморените очи за  цялостно бляскаво излъчване. 

Защо е важно да балансираме домашните продукти за грижа за кожата с клиничната работа?

Изключително полезно е да използвате персонализирана рутинна грижа за кожата у дома в тандем с дълбоко почистващи процедури за лице. И двете работят заедно за постигане на добре балансиран, сияен тен

Имайки това предвид, кои са любимите продукти на Марта?

Най-вече Super Collagen Mask, която възстановява текстурата и еластичността на кожата. Билковият хидратиращ серум, който използва екстракт от гинко и женшен за доставяне на влага на кожата. Също Mario Badescu Hyaluronic Dew Cream, несъдържащ мазнини, който е лек, овлажняващ крем с ботаническа формула, формулиран с натриев хиалуронат. Нощният крем Revitalin с масло от колаген и витамин А за подхранване на кожата през нощта. И нашият култов спрей за лице с алое, билки и розова вода, който съживява дехидратираната кожа.

Най-добрите съвети за грижа за кожата за жени над 60 години?

Първо и най-важно, предпазвайте кожата си от излагане на слънце, като използвате ежедневен слънцезащитен крем, за да избегнете преждевременните признаци на стареене, като фини линии, бръчки и обезцветяване. Използвайте персонализиран режим за грижа за кожата, който включва серуми против стареене, за да помогнете за насочване и намаляване на появата на фини линии и бръчки. Също така предлагаме да използвате продукти, които задържат влагата и нежно ексфолират ежеседмично, за да премахнете натрупването на мъртва кожа.

More Celebrity beauty

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 10 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 11 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя

Beauty Starter: Летисия Каста на 45 - спокойствие, масажи и няколко топ продукта

Celebrity beauty преди 11 месеца

Летисия Каста очаква доброта, положителна енергия и нежност от хората, които се грижат за нея, както и от козметичните си продукти. И като се има предвид аурата, която се излъчва от лицето и външния ѝ вид, това наистина работи