Следва

63 Backstage кадъра от Модната седмица в Ню Йорк

О, да! На Джована Баталя колекцията за Swarovski

Ефектни, тежки, силни

All fashion преди 3 години

Джована Баталя-Енгелберт е красивата италианка, за която всеки път, когато името й се спомене на планьорка, се заемаме да пишем с удоволствие. Много стилна, много различна и силно устойчива във времето, Джована е момиче, което изгря преди много години като тотална streetstyle-звезда (под много, имаме предвид над 10), успя да трансформира солидния си опит в модната индустрия повече от грамотно и днес, освен много популярна в средите, е и на нова престижна длъжност. Да, Баталя-Енгелберт вече е креативен директор и то на голяма и сериозна световна фирма - бижутерийната Swarovski. Ръководството на австрийската марка й възлага достатъчно сериозна мисия - да съживи наследството на бранда и да го направи актуално и днес. След почти година работа, Джована представи дебютната си колекция за Swarovski. Казва се Collection One.

Collection One се състои от 13 мини-колекции, във всяка от които Джована Баталя-Енгелберт демонстрира цялата красота и чистота на кристалите. "Исках да акцентирам върху геометрията, която е в основата на рисунъка на всички кристали, - разказва стилистката и дизайнер. - Вдъхнови ме наследството на Даниел Сваровски, неговите рисунки и магията на ранните му работи".


Ще бъдеш в бяло. Сватбата на Джована Баталя в Капри


В колекцията Chroma, например, италианката експериментира с обеми и форми, в линията Somnia се напомня за палавото настроение, което носят броениците, и извиква асоциация със самоделни бисерни огърлици, а в колекцията с красноречивото име Hyperbola се залага на възраждането на модата да се украсява на едро тялото. Екземплярите силно напомнят на скъпоценни ризници, които нямат нужда от никакво допълнително одеяние.


Щрак, fashion, на портрет: Джована Баталя


Като визуален артист, Джована Баталя-Енгелберт държи много и на каста. Да представят новите й дизайни са поканени изключителни жени, достатъчно е да изброим Адвоа Абоа, Фади Мохамед и Лекси Бойлинг. Гледаме.

More All fashion