Следва

Много блясък и огромен ток: Никол Шерцингер

Зелената рокля с огромно деколте на Аня Тейлър-Джой от Dior, защото още ни вълнува

Специално проектираната рокля на Dior за участието в церемонията Golden Globes на Аня Тейлър-Джой отдава почит към два ключови холивудски момента, за което е специално сътворена 

Celebrities преди 3 години

Ретро роклята, за която стилистът на актрисата Лоу Роуч казва, че е „изцяло в духа и високите стандарти на мосю Кристиан Диор", олицетворява същността на Ема от романа на Джейн Остин от 1815 г., в който Тейлър-Джой играе главната роля, но също така носи зарядът на The Queen's Gambit - историческата драма, описваща възхода на женско шахматно чудо през 60-те. Романтизмът на модернизирания силует на Dior надхвърля времето и в него отлично живеят едновременно и двете героини на Тейлър-Джой. (Четете още: Beauty Starter: Аня Тейлър-Джой, вампирското червило, боядисаната коса и светлите мигли)

 "Мария Грация Кюри ни позволява да изживеем фантазията си и да почетем както героите на мосю Диор, така и героините на Аня ", споделя Роуч, който обогатява визията с бижутата на Tiffany & Co. „Роклята е ретро, ​​но същевременно модерна и готина." Лоу, който се самоопределя като "архитект на визии", разглежда клиентите си като ходещи стилови конфигурации и не е никак притеснен от факта, че бутиковата му визия ще бъде видима само през малък Zoom квадрат. „Модата трябва да е фантазия", твърди той. „Тя пренася хората в други измерения, а Аня е типът клиент, който разбира това, така че защо да не се получи добър удар?"

"Обичам да казвам за Аня, че е безстрашна, но има нещо пределно специално в нея", продължава Роуч. „Нейната физика, нейната красота..." Тейлър-Джой се обръща към Роуч за пръв път за пресконференцията, съпътстваща представянето на "Ема", където я виждаме в абсолютно блестящи стил-решения - винтидж рокля на дръзкия Боб Маки, още по-шантав ансамбъл на шантавия майстор Майкъл Халпърн и ръчно изработената рокля на Loewe, която сега е в музея „Мет".


Loewe

Майкъл Халпърн


Боб Маки

„Когато хората идват при мен, обикновено търсят нещо дръзко и горещо, за да излязат от зоната си на комфорт", обяснява Роуч за своя безсрамно смел подход към дизайна. „Аз съм ключът към освобождаването на тази дива нотка в жените."

С Тейлър-Джой обаче не става дума за екстроверт, който къса оковите си. По-скоро тя иска да играе с модата и да носи неща, различни от общоприетото. „Аз не съм скромен стилист, известен с малките черни рокли. Тези, които избират да работят с мен, знаят това", добавя Лоу, който е известен най-вече с превръщането на Зендая от принцеса на Дисни в модна икона с отличен стил имидж. 

След като пандемията прекъсва първата им магическа съвместна работа, изглежда несправедливо събирането на Лоу и Аня да бъде ограничено до отделна проява. Но, обещава Роуч, „създаденото преди и след Глобусите ще продължи да омагьосва и ще го видите тепърва.“ За жена, която покори целия свят с играта си, да продължи да вълнува и чрез модата ще е повече от интересно за наблюдение. Тейлър-Джой има всички основания да се превърне в една от най-интересните интерпретаторки на висшата мода под прожекторите. 

По материали на британския Vogue.

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 2 дни

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.