Следва

Стил урок на седмицата: свръхудобно ала Кендал Дженър

Пролет 2021: НАЙ-МОДЕРНИТЕ обувки на сезона

Трябват ни тлъста сума и решителност, изборът е огромен, но брилянтен 

All fashion преди 3 години

Обувките на Пролет 2021: Всички навън!


Valentino, Longchamp, Coach

Чехлите, сандалите и джапанките от детството ни се завръщат с пълна сила, на което казваме Ура!, защото напоследък удобството ни е издигнато в култ. Разликата от едно време е, че изборът от дизайнерски чехли и груби сандали е грамаден, с една подробност - всички те идват във високия ценови сегмент, изработени са перфектно от скъп материал и, общо взето, се носят non stop. Спортният момент е абсолютно задължителен, комфортът просто прегръща крака и цялата осанка, а ревютата на топ-марките - от Ню Йорк до Милано, заявяват тенденцията като абсолютно задължителна. 


Valentino


Longchamp


Coach


Anna Sui


Jason Wu


Collina Strada


Stella McCartney


Gabriela Hearst

Обувките на Пролет 2021: Фантазии от цвят и китки


Roger Vivier, Stella Jean, JW Anderson

Инспирирани от флората и фауната, част от най-модерните обувки на Пролет 2021 буквално потапят стъпалото, пък и самата ни същност, в цветя. Богати декорации от всевъзможни материали с един задължителен момент - изобилие!, в общия случай ни се предлагат под формата на изящни сандали, често на доста висок ток. Ако сме на вълна фантазиране (да, на нея сме!), търсим цветовия сегмент, който импонира на настроението и същността ни и се гмурваме в море от венчелистчета. 


Roger Vivier

 


Stella Jean


Valentino


Alexandre Vauthier


Givenchy

Обувките на Пролет 2021: Небезразличен цвят


Stella McCartney, Fendi, Prada

Намигване към чистите куклени цветове на 80-те - жълто, праскова, кайсия, черешово, лимон, малко неон... Интересното е, че при този тренд е видимо синхронизирането на обувката и нейния цвят с долната част на облеклото. Получава се нещо като елегантно преливане, в което варианти за грешка почти няма, а и усещането е за дълго обмислян ефект, което обаче е лъжливо. Просто чифт монохромни обувки в модерен за сезона цвят ще свършат цялата работа - изобщо няма да ги забелязвате, останалите обаче - ще ги. 


Stella McCartney


Fendi


Prada


Givenchy


Casadei


Valentino

Обувките на Пролет 2021: Балеринки, пак


Marina Moscone, Khaite, Rag & Bone

Над времето и пространството, вечно шик, абсолютно френски, балеринките отново и съвсем категорично са задължителни за Пролетта на 2021-ва. Отличителното този път е, че почти всички модели са невероятно приближени до първоизточника - истинската балетна пантофка и обещават лекота, настроение и тотална радост от употребата им. 


Dior


Rag & Bone


Khaite


Marina Moscone


Simone Rocha

Обувките на Пролет 2021: Флатформи, т.е. платформи, но равни 


Erdem, Ulla Johnson, Tod's

Знаем, че на мнозина от вас тези подметки се струват неудобни, но не е така. При качествените чифтове, материалите са дотолкова олекотени, а кройката - така усъвършенствана, че стъпките ни са уверени, стабилни, леки и елегантни. Много модерни за идния сезон, през 2021 те имат характерни анималистични принтове и украси, много рафия и много корк, както и дърво. 


Erdem


Ulla Johnson


Tod


Simone Rocha


Gabriela Hearst


Versace


Casadei

Обувките на Пролет 2021: Бродирани с камъни


Burberry, Miu Miu and Tory Burch

Май за пръв път тази година, след преживените шантави месеци, сме готови да прегърнем "всичко, което блести, пък макар и да не е злато". Истината е, че огромен процент от предложеното от дизайнерите в Лондон, Милано, Париж и Ню Йорк за пролетта и лятото на годината след Ковид, изобилства от сребро, злато, капси, кристали, бляскави катарами, перли и прочие. Признаваме се, че имаме нужда от такова нахално модно разточителство и много харесваме тренда. При Valentino блясъкът идва чрез фирмените пирамидки, при Burberry имаме усещане за водопад от кристали по предната част на ходилото, при Tory Burch мокасините ни са бродирани с камъни и това е фантастично. Колко много блясък му трябва на човек, като се замислим! 


Burberry


Miu Miu


Givenchy


Louis Vuitton


Tory Burch


Valentino

Обувките на Пролет 2021: По въже


Michael Kors, Etro, Bally

Back to basics е ситуацията и това е супер приятно като усещане. Въже, дърво, плат, кожа, и всичко това в класически форми, цветове и варианти. Спомняме си, че майките ни носеха подобни обувки, викахме им "обувките с дупките", и откровено казано, се чудехме какво толкова мамите им харесват. Днес знаем, че да си близо до корена, визираме природата, е просто прекрасно. В цялата натурална красота на този тренд се открива наистина доста носталгия - Bally, например, предлагат летен ботуш (преди ни беше оксиморон, вече сме по-толерантни), който е директно измъкнат от архивите на марката, а Tory Burch отново предлага перфектната бейсик обувка за лятото - плетена лека балеринка. 


Tory Burch


Alberta Ferretti


Michael Kors


Etro


Casadei

Обувките на Пролет 2021: Деним до деним


IRO, AGL, Isabel Marant

Страшно много деним тази пролет, особено забележим при аксесоарите - чанти, скрънчита, диадеми, портмонета и... обувки! Има един стар лаф - харесва ми, обаче не съм му свикнал... и ние така, въпреки че тренда е задължителен, имаме нужда от известно свикване. Вярно е, че обувка като тази внушава характер, приятно бунтарско настроение и нещо доста артистично, при това някои са изработени маниашки - имат си капси и надлежен етикет, но, мислим си, малко ще изчакаме. 


IRO


AGL


Isabel Marant


Casadei

More All fashion