ЛОГОМАНИЯТА: голямата мания на 2021-ва

ЛОГОМАНИЯТА: голямата мания на 2021-ва

Благодарение на логата, големите модни къщи вадят от скрина винтидж моделите си в съвременен аранжимент и хоп, ето го сезон Есен/Зима 2021

Винтидж монограмните лога се завръщат със страшна сила, няма начин да не сте забелязали. За сезон Есен/Зима 2021 те са буквално навсякъде и почти няма стойностен дизайнер, който да не вкарва модния момент в колекцията си. Гордото демонстриране на запазената марка очевидно не излиза от мода, независимо колко големи или малки изглеждат надписите върху дамските чанти, палтата, шапките или чифта маратонки. Универсалната сила на логото е способността му да стои на дистанция от наследството на марката, без значение как тя се променя. Монограмът с лого се предлага в разнообразни цветове и шарки, които обхващат естетиката на марката, и е емблематичен за нейната история.

Преди десетилетие, в средата на 2010-те видяхме брандове като Gucci, Burberry, Vetements, Fendi, Celine и други да щамповат лога върху колекциите си отляво и отдясно, провокирайки потребителска лоялност. Тази любов към логата води началото си от 2000-та, а финансовата криза през 2008 г. провокира нахални и парвенюшки демонстрации на богатство под формата на безброй крещящи тоалети на Louis Vuitton и суичъри Juicy Couture. Въпреки това, пандемичната ера носи нови усложнения на монограмната мания. Днес да парадираме с най-новото си сако Chanel не е толкова лесно, просто защото е локдаун. Въпреки тези ограничения, ревютата за Есен/Зима2021 г. показват богата политра от нови трактовки на логата при най-емблематичните модни къщи. Колекциите им нагло демонстрират, че монограмът със сигурност не умира през 2010-те и си е тук, по-категоричен от всякога.  

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.