Следва

Уличният стил на звездите: Риана и дънките върху анцуга aka Balenciaga

10 пъти "ДА!" - историята на всяко от годежните бижута на Елизабет Тейлър

Впечатляващата колекция от бижута на Елизабет Тейлър няма да бъде това, което е, без годежните й бижута, разказваме: 

Celebrities преди 2 години

Колекцията от бижута на Елизабет Тейлър отразява живота й, колоритно изпълнен с любов и загуби. Актрисата се сгодява 10 пъти, омъжва се 8, развежда се 7 и веднъж овдовява. Личният й живот не е толкова бляскав, колкото са бижутата й (всички, не само годежните, включително колиета, гривни, пръстени, брошки и диадеми), а докато за повечето жени годежният пръстен е най-важното бижу, някои от пръстените на актрисата са доста по-скромни от "извънбрачните" й бижута, но това не означава, че няма да говорим подробно за рекордния брой диаманти, блеснали на безименния пръст на Елизабет. Започваме поред: 


Големите любовни истории: Елизабет Тейлър и всички нейни мъже


Този от Уилям Паули младши

Елизабет Тейлър за пръв път се сгодява за Уилям Паули-младши, син на американския посланик Уилям Д. Паули, през 1949 г. Получава квадратен диамант със заоблени краища, който стартира колекцията от бижута на 17-годишната тогава актриса.

Този от Конрад Хилтън

Наследникът на хотелите Хилтън, Конрад Хилтън, предлага на Елизабет Тейлър да се омъжи за него с платинен пръстен с четирикаратов диамант. Сватбата се случва, когато младата жена е на 18 години в Good Shepherd Church, основана от MGM в Бевърли Хилс, на 6 май 1950 г. Разводът идва 8 месеца по-късно.

Този от Майкъл Уайлдинг

Английският актьор Майкъл Уайлдинг, 20 години по-голям от нея, предлага брак на Елизабет Тейлър с впечатляващ сапфирен пръстен. Двамата се женят в Caxton Hall в Лондон и имат двама сина, Майкъл и Кристофър. Кариерните разминавания между съпрузите - тя е във възход, а той не толкова - са причината за развода им през 1956 г. В интервю за Life през 1964 г. светът разбира, че Елизабет Тейлър се омъжва за Майкъл Уайлдинг заради "мира, тишината и сигурността на приятелството”, но явно не ги получава, както й се иска. 

Този от Майк Тод

Продуцентът Майк Тод прави предложение на 24-годишната актриса с диамант в emerald форма, а актрисата се заиграва с думите и нарича това бижу "моя ринг за кънки на лед". Това се случва докато Елизабет все още е омъжена за Уайлдинг, а пред репортери казва, че бижуто не е годежен, а "приятелски" пръстен. Двойката обаче се жени в Мексико Сити на 2 февруари 1957 г., няколко седмици след развода на Елизабет и Майкъл. Третият брак на иконата продължава само година, тъй като Майк Тод загива в самолетна катастрофа през март 1958 г., когато дъщеря им Лиза е на само 7 месеца. Години след смъртта му Елизабет Тейлър продължава да носи годежния си пръстен, в допълнение към всички бижута, които натрупва по време на брака с него - включително комплект от рубини и диаманти Cartier, и диамантената диадема, която носи в "Котка на горещ ламаринен покрив".

Този от Еди Фишър

Елизабет Тейлър се омъжва за близкия приятел на Майк Тод, Еди Фишър, на 12 май 1959 г., малко след развода му с Деби Рейнолдс, дългогодишна приятелка на Елизабет. Докато актрисата все още носи пръстена, подарен от покойния Тод, Еди Фишър предлага на бъдещата си съпруга с елегантна гривна от диаманти. Двамата остават женени, докато тя не започва да работи в продукцията "Клеопатра" през 1962 г. и се запознава с Ричард Бъртън. (Четете още: "Клеопатра": 58 години от най-епичната холивудска продукция и най-великата роля на Елизабет Тейлър)

Този от Ричард Бъртън

Елизабет Тейлър се омъжва два пъти за Ричард Бъртън, но той никога не й подарява годежен пръстен. Първото предложение за брак е придружено от изумрудена брошка Bvlgari, която Елизабет закача на сватбената си рокля: "Ричард беше толкова романтичен, че нямаше нужда от извинение или повод, за да ми купи хубаво бижу“, пише актрисата в "Елизабет Тейлър: Моята любовна връзка с бижутата“. "Той ми подаряваше бижута за "добър ден “или ми казваше "хайде да се поразходим" и ми връчваше нещо страхотно." По време на брака им тя получава и огърлица Bvlgari, съставена от 32-каратова висулка от бирмански сапфир, както и диаманта Krupp, за който актьорът плаща 305 000 долара през 1968 г. Четете още: Флиртът на принцеса Маргарет и Ричард Бъртън изкарал Лиз Тейлър извън кожата й

Този от Джон Уорнър

Елизабет Тейлър се омъжва за републиканския политик Джон Уорнър през 1976 г. с годежен пръстен с рубин, изумруд и диамант, по-дискретен от пръстените й при предишните бракове. Двойката казва "да“ в имота на политика в Мидълбърг, Вирджиния; булката носи лавандулов ансамбъл, тюрбан и палто от сребърна лисица. След като съпругът й е избран в Сената, актрисата бързо се разочарова от живота с политик и двамата се развеждат през 1982 г.

Този от Виктор Луна

Мексиканският адвокат Виктор Луна предлага брак на Елизабет Тейлър с 16-каратов сапфирен пръстен през 1983 г., но двамата се разделят през август 1984 г. непосредствено преди сватбата. "Те продължават да бъдат близки приятели“, заявява мениджърът на актрисата и подчертава, че решението няма нищо общо със смъртта на Ричард Бъртън по-рано същия месец.

Този от Денис Стайн

След страстен двумесечен романс, бизнесменът Денис Стайн е деветият годеник на актрисата, който й предлага брак с диамант и сапфир в края на 1984 г. На снимката са заедно на наградите Златен глобус, малко преди да развалят годежа си през февруари 1985 г.. LA Times съобщават, че Елизабет и Денис все още си говорят и ще останат приятели.

С Лари Фортенски

Елизабет Тейлър се среща със строителя Лари Фортенски по време на престоя си в Betty Ford Centre през 1988 г., следователно обикновен пръстен, покрит с диаманти, е нейното последно годежно бижу. Сватбата им през октомври 1991 г. е всичко, но не и дискретна - разказва се, че церемонията в ранчото Невърленд на Майкъл Джексън струва 2 милиона долара, а двойката таксува репортери за снимките на сватбата с 1 милион долара - пари, които използват за стартиране на проекта на фондацията за СПИН на Елизабет Тейлър. Те се развеждат пет години по-късно, но остават приятели до смъртта на актрисата през 2011 г.

More Celebrities