Следва

На есен с песен и задължително черно сако! 10-тe най-добри модела 2021

6-те задължителни корейски модни марки, на които да настроим радара си

Южна Корея тихомълком и неусетно се превръща в най-големия конкурент на Холивуд, създавайки изключително популярна музика, телевизионни драми и актуални трендове в сферата на красота и модата, които имат глобално въздействие. Тази седмица View Sofia празнува K-World, в който всички живеем.

 

All fashion преди 2 години

Може да се каже, че Южна Корея оказва влияние върху световната поп култура, но подобно твърдение би било твърде слабо. Всъщност възходът на поп културата в страната е толкова исторически, че има дори уникален термин, който описва влиянието му върху толкова много области на днешния живот: Hallyu - известен още и като Корейската вълна. Ако и вие забелязвате разрастването на корейската бюти индустрия, филми, телевизия и музика, значи вече изпитвате ефекта на Халю, който допълнително затвърждава позицията на източноазиатската страна като световна сила. Имена като Bong Joon Ho и BTS са начело в развлекателната индустрия, докато марки като Soko Glam заемат лидерски позиции в света на красотата. И с тези примери като препратки, изглежда, че корейската култура оставя златна диря в съвременната култура и добива небивала популярност. Докато все повече и повече хора от цял свят обръщат поглед към страната, си струва да обърнем внимание на областта, която печели все повече привърженици - модата.

Корея продължава да бъде източник на иновативност и модерност, и допринася за множество измерения на глобализацията. В този контекст, корейската модна сцена, която през последните години привлича главоломно държавно финансиране под формата на експортни програми от типа на Concept Korea, несъмнено трябва да е във фокуса ни на внимание.

За да сме в крак с топ трендовете на 2021-а, правим разбор на най-доброто от доброто сред  корейските модни брандове.

Minju Kim

Ако гледате Netflix Next in Fashion, може да разпознаете смелата и игрива естетика на едноименния лейбъл на Minju Kim. Моделите на дизайнера са „далновидни и практични, но въпреки това остават силно женствени. Ким, която печели конкурси за дизайн и облича звезди като членовете на BTS, често използва ярки цветове и щампи, които създава сама. Тя не следва тенденциите в индустрията, а по-скоро разглежда постоянно променящия се пейзаж на нашия свят, както на микро, така и на макро ниво, и го въплъщава в колекциите си. Това е дизайнер, който използва въображението си, за да ни пренесе в приказен свят, създавайки колекция след колекция. Пазаруваме оттук

iise

IISE смесва уличната мода и корейската култура, в резултат на което неговият дизайн изглежда необяснимо готин и модерен с вечно, утилитарно качество. Брандът използва местни тъкани и дизайнерски техники и внася в своите продукти влияния, вдъхновени от корейската култура. Невероятно е как IISE - който има всичко - от потници и тениски до аксесоари - размива границата между половете, която е много различна в сравнение с традиционната корейска култура.

hyien seo

За тези, които държат сексапила да присъства в гардероба им, Hyein Seo е задължителен бранд. В известен смисъл нейните дизайни са антипод на идеалите, които са толкова високо ценени в корейското общество, където външното утвърждаване и мнения са важни, а консерватизмът все още е дълбоко вкоренен. На практика, корейските идеали се коренят в конфуцианството, което кара мнозина да се обличат по-консервативно, макар че в страната вече има нарастващо движение за овластяване на жените и те са решени да нарушат патриархалните норми, за да бъдат по-изразителни в начина си на обличане. Hyein Seo, със своите безспорно секси и силно концептуализирани модели, играе голяма роля в тази тенденция: „Тълкуването на женското тяло като форма на освобождение променя начина, по който обществото гледа на различните прояви на себеизразяване. Консерватизмът вече не може да бъде стандарт и можем абсолютно да променим културните норми чрез начина, по който колективно се обличаме и представяме телата си пред външния свят", ни казват от бранда, който пазаруваме ТУК.

Andersson Bell

На пръв поглед Андерсон Бел изглежда като готина, минималистична скандинавска марка, но  всъщност е базиран в Сеул лейбъл, който усъвършенства градския, вдъхновен от улицата ежедневен стил. Помислете за скандинавския минимализъм и корейската категоричност и ще получите унисекс марката, която включва елементи от двете култури, за да създаде модели, които са вечни и ексцентрични с нетрадиционните си силуети. Линията е достъпна в световен мащаб при най-добрите търговци на дребно, което позволява на потребителите навсякъде да изпробват непринуденото стрийт облекло, което търсят. Удивително е, че една марка, която толкова отчетливо носи корейския дух, сега е призната във всички краища на света, а официалният им сайт е ТУК

Reike Nen

С дизайнерката Rei Yoon Hong Mi начело на Reike Nen, марката за дамски чанти и обувки предлага стилове, които пресичат границата между съвременно и класическо. Дизайнът им е много нестандартен, но и прост, съчетава се перфектно с различни визии, без да е скучен. Имат и чудесен цветови избор.  Независимо дали става въпрос за актуализиран вариант на класическия гардероб - като чанта през рамо или сандал с каишки - има нещо необяснимо уникално в моделите на Рейке Нен, което ги прави деликатно  изтънчени. Онлайн магазинът им е ТУК

EENK

Дизайнерът Hyemee Lee изпитва силна любов към винтидж модата и това се вижда в нейния бранд EENK. Всяка от нейните колекции нагазва дълбоко в класиката с модерен, неочакван обрат. Дизайнът на марката черпи от влиянията на различните отминали епохи, което води до широк спектър от стилове. Това е дизайнер, създаващ дрехи, които младите хора искат да носят на момента - дрехи, които вдъхват увереност и чувство за безвремие, и които са изработени наистина добре. Марката също така е невероятно гъвкава - можете да отидете във всяка точка на света, облечени в модел на EENK. „Хората вече не искат да се абонират за един единствен стил на обличане, а по-скоро да приемат различните тенденции, обхващащи толкова много различни десетилетия. EENK перфектно въплъщава това", твърди Хейми, а като един от най -добрите дизайнери в Корея в момента, само въпрос на време е дрехите й да си проправят път на запад. Официалният сайт на марката е ТУК.

More All fashion