Следва

Успешният флирт. Няколко съвета за бърз резултат

Мъжът и виното. Еднакви по съдържание

Никак не може да се отрече, че връзката между виното и любовта, или, ако предпочиташ, любовта и виното, е...

Лица преди 14 години

Никак не може да се отрече, че връзката между виното и любовта, или, ако предпочиташ, любовта и виното, е крепка и нерушима и че е почти невъзможно да си представиш обичането, споделянето и емоцията без чаша руйно вино.

Освен това, всички сме съгласни, че в това да познаваш виното, да можеш да го прецениш или дори, още по-хубаво, да си се заел с производството му, е черта на мъжествените и интересни мъже, която е силно възбуждаща.

В седмицата на любовта, някак естествено се подсетихме да преоткрием отдавна откритата прилика между характерите им – на виното и на мъжете.

Всеки еноложки справочник изобилства от подобни препратки и освен да се повеселим с тях, но и да се позамислим с кого живеем, или в кого имаме навика да се влюбваме и колко е важна първата глътка, друго около 14-ти февруари не ни остава.

В споменатите справочници срещаме следните прилагателни за различните вина:
Fatigue -”уморено”, загубило част от качествата си, primeur - за бърза консумация, genereux - „щедро”, богато на аромат, nerveux - „нервозно”, с кисела жилка, complet- добре балансирано, delicat – фино или най-добре gran – от класа.

Ето как, ако решим да подредим мъжете като шишета, пълни с вкусна и омайна течност, можем да ги класифицираме в шест основни „винени” типа.

Мъжът Горчивка



Помпозен, с баритонов тембър, този мъж носи с гордост дрехите си размер ХL. Много е силен в яденето – за вечеря иска мешана скара, обилно придружена със салата, за десерт – плато сирена. Почитател е на ядките и меда. А като споменете, че сте на диета, той се смее гръмогласно.

Първичен и топъл, този тип е добре отлежал – с годините винаги е по-приятен, отколкото в ранната младост.
Попада именно в тази категория не защото е буквално горчив, а защото не е сладникав.

Избягвай директната словесна конфронтация с този тип мъже - рационалните разговори с тях са обречени на провал.

Вероятно е само да го раздразниш, този тип не е благоприятен за анализи.

Тук козовете са в дългата, мълчалива наслада, и бавните, бавни темпове на „опитване”.

Мъжът Траминер



Безкрайно нерешителен, той е от онези, които постоянно твърдят, че им се иска да са родени другаде. Но всъщност е пуснал толкова дълбоки корени, че нищо не може да го откъсне от родното му място.

Опитай се да го накараш да тръгне с теб – да започнете нов живот начисто, на непознато място, без стари досадни познати, вечно гостуващи съседи и мрънкащи безспир близки роднини от женски пол.

Никакъв шанс.

Този тип пътува и мигрира само във въображението си, и то не често. Ако има традиционалист – това е той. Може да мрази действителността, в която живее, но нищо не е в състояние да го накара да мръдне оттам. Тип – страдащ от криза на идентичността. Не само, че не знае какво иска, но и не иска някой да му покаже.

Мъжът Мерло



Всички жени мечтаят за него. Тъмноок, як красавец, с рубинен оттенък и лек плодов аромат, свеж, елегантен и силен същевременно.

Мъжът Мерло има рядката дарба да вдъхва сигурност, без да се натрапва. На вкус е сух и приятно кисел. По характер е бистър и комуникативен.

Просто перфектен. Освен, че ние го забелязваме, обаче, той самият също е напълно наясно с достойнствата си. Изпълнен с егоцентризъм, той се вълнува най-вече от това колко е харесван, убеден , между другото, че никой не може да му устои.

Тези мъже са от типа, който се преструва, че разглежда витрините, докато всъщност се любуват на собственото изражение.

Ако случайно мине покрай огледало, а той винаги намира повод да го направи, прокарва небрежно и с любов ръка през перчема, мислейки си ”Голям сладур си, да знаеш!”. Препоръчва се към ястия като бича опашка или петел на грил.

Мъжът Совиньон блан



Как да не се насладиш. Този момък, роден в долината на Лоара, е сух и леко тръпчив на вкус, с дискретен аромат на праскова или цитрус. Киселата му жилка е едва доловима, което го прави много приятен за консумация: не усещаш как ти стига направо до сърцето.

Можеш да му се довериш, защото той и приятелят му Мускат са перфектни за деликатните ястия с морски дарове /а за тях най-трудно се намира подходящото вино/.

Това всъщност е идеалният мъж: умее и иска да те направи щастлива, без да нахълтва грубо в личното пространство или да изисква хиляди неща. Никога не се налага да го изваждаш от черупката му.

Нещо повече – той самият прекрасно знае как да отвори всяка черупка и да приготви специално за теб най-финото ястие.

За да се насладите заедно.

Мъжът Наливно вино




Класическият асоциален тип.

Принуден да остарява в малки дървени буренца, той вечно страда от клаустрофобия и, веднъж вече бутилиран, никога вече не може да се съвземе психически.

Обикновено лишен от чувство за хумор, той всякак предпочита да си легне вечер и да се вторачи в някоя интересна само нему книга.

Иначе лъха на класа, има авторитет, ухае добре, но като цяло е скучен.
Меланхолията му не е без обяснение.

Ако го пипне някой сомелиер от класа, ще открие коя е нереализираната мечта на този мъж – да бъде млад и непрекипял, със свеж аромат на ягода или касис, като някой класен събрат, например божоле.

Мъжът с мирис на тапа




Често срещан тип, за съжаление. Прекрасно се разпознава, ако разполагаме с добре тренирано небце. Измамник и хвалипръцко по рождение, той е или класическия дон-жуан или просто колегата, който в офиса ти ближе подметките, а зад гърба ти пуска злобни шеги по твой адрес.

Няма значение дали е бял, червен, сух или полусух, дали ти се вижда прекрасен на цвят и оттенък или има впечатляващ етикет. Намирисва си на тапа?

Но ти, толерантната страна, решаваш да му дадеш време – за освежителен контакт с въздуха, за туширане на неприятното впечатление. След кратко време проверяваш дали продължава да мирише на тапа. Започваш да се питаш: на тапа ли е този мирис или на по-особен сорт грозде?

Положението става все по-лошо: внушаваш си, че ти си виновна за горчивината.

И решаваш да отпиеш. Грешка! Но е късно за реакция. Защото този тип мъже са със забавено действие. Разбираш колко си сбъркала чак когато се почувстваш зле. А и отърваването е трудно. Този топ изисква повишено внимание, не само защото е кофти, а и защото е много разпространен.

Ми, наздраве!
 

More from View Sofia

More Лица