Следва

Кой как избра да се рекламира: Ирина Шейк за Self-Portrait. Дори да не обичаш романтични рокли, ще пожелаеш една

Telfar ще продава новите си чанти по телевизията

Дизайнерът обяви началото на Telfar TV: комуникационен канал за марката и нейната общност

All fashion преди 2 години

Телфар Клеменс е дизайнер, който винаги е предпочитал алтернативните пътища пред традициите в модната индустрия. На Седмицата на модата в Ню Йорк той организира пресконференция вместо модно ревю, за да обяви пускането на новата си спорна чанта, тип сак, налична в същите три размера като оригиналната чанта на марката, която ще се продава през телевизионния канал Telfar TV, планиран да излъчва съдържание 24 часа в денонощието.

Каналът е достъпен на уебсайта telfar.tv и като приложение. Клеменс също така обяви, че Telfar TV ще се превърне в нов начин за любителите на марката да си осигурят труднодостъпните му чанти. Традиционно чантите на Telfar се предлагат на уебсайта и обичайно се разпродават за секунди. Мистър Клеменс и екипът му предвиждат да използват система с QR кодове, която клиентите да прилагат, за да получат директен линк за закупуване на продукта преди всички останали - мярка, предназначена да отстранява и ботове. Също така по Telfar TV ще дебютират най-новите изделия и колаборации, като чантата, родена от сътрудничеството с UGG или новото шоу SS22, но също и съдържание, вдъхновено от общността на марката и от тематичните месечни събития.


Чантите на Telfar Clemens или Birkin за бедни, и защо са най-големият хит на деня


За разлика от други инициативи като реклама в списания, дигитални шоуруми и различни редакционни проекти, идеята за превръщането на обществен телевизионен канал във витрина на марката и преди всичко на нейната общност, потвърждава приобщаващото призвание на Телфар Клеменс, подчертано от шегата на художника NKI, присъствал на пресконференцията: „Ако смяташ този канал за скучен и искаш да бъдеш промяната, ела в Telfar TV и ни изпрати видеоклип”. Освен това решението на бранда е предназначено да бъде проява на бунт срещу традиционната динамика на социалните медии и срещу концепцията, че марката и нейната история, творците, продуктите и преди всичко нейната общност могат да бъдат сведени до просто „съдържание“. Кандис Уилямс, другата артистична личност, седнала близо до Телфар Клеменс, A$AP Ferg и до хореографа Jonte' Moaning на конференцията, обяснява:

„Това е канал без съдържание, той има способността да представя и да създава общност."

Омръзна ни да сме нечие друго „съдържание”

Следователно това е начин за повторно заявяване на концепцията на марката, но също и за създаване на независима универсална платформа, която може да се превърне в частно управляван канал, от който марката има възможност да говори, без да се налага да се ограничава до формата на социалните медии. Необходимост, до която все повече и повече марки започват да прибягват, като Bottega Veneta, която изчезна от социалните платформи и пусна свое собствено дигитално списание, или като Chloé и всички модни марки, които вече не публикуват снимки на дрехи. Телевизионният/дигитален канал също така позволява по-прецизно наблюдение на общността, която, за да следва марката, ще трябва да премине от социалните платформи към собствен канал, при това с възможността да стане част от шоуто и да закупи чанта. Форматът на телевизионен канал, който е достъпен 24/7 набира голям успех през последните години като вид хипердемократично забавление. Подобно на прочутият YouTube канал за музика, превърнал се в музикален лейбъл - Lofi Girl - чийто постоянен формат на живо събира почти милиард гледания от 2017 г. до днес и над девет милиона абонати.

Но идеята, че всеки, който иска чанта Telfar, може да я получи, изглежда като популистка модна утопия. И докато Клеменс се отдалечава все повече от мейнстрийма в индустрията с течение на времето, тази промяна го прави едновременно много повече популист от повечето други,  базирани в Ню Йорк дизайнери.

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.