Следва

Всички визии от шоуто Chanel's Mètiers D'Art 2022

Шанел коментираха гневните отзиви за "надценения" си календар

За пръв път в историята Chanel отговори на недоволството на потребителите от новия адвент календар, чието пускане беше насрочено да съвпадне със стогодишнината на Chanel No. 5 и бе направен под формата на бутилката на легендарния парфюм

 

All fashion преди 2 години

Представителите на марката съжаляват, че са разочаровали клиентите и обещаха да подходят по-внимателно към въпроса в бъдеще.

Припомняме, че преди месец марката Chanel пусна първия си бюти адвент календар за Коледа. Първоначалната радост на феновете обаче бързо беше заменена с откровено и яростно разочарование. Tiktok се напълни с видеа от разопаковането на календара, в които се вижда, че потребителите са възмутени от лошото му съдържание. В същото време цената на комплекта е 825 долара, а сред подаръците има стикери, евтини ключодържатели и дори празна опаковка. Купувачите не скриха възмущението си и нарекоха продукта "силно надценен".

След целия скандал, Шанел най-накрая коментира множеството гневни отзиви.

Съжаляваме, че този календар може да е разочаровал някои хора. Изключителното съдържание на календара е подробно описано на нашия уебсайт, както и на опаковката на продукта, оправдават се от марката.

Модният президент на Chanel Бруно Павловски също изрази съжалението си в интервю за WWD.

Тази реакция е малко тъжна, защото изобщо не е това, което планирахме. Целта на марката Chanel беше да зарадва своите клиенти, предлагайки такъв продукт. В бъдеще със сигурност ще бъдем много по-внимателни, обеща той.

Във всеки случай целта е да популяризираме нашите продукти и да не създаваме противоречия, още по-малко разочарование. Разбира се, следващия път ще помислим за друг начин да направим нещо подобно, добави Павловски.

В същото време в официалното изявление на марката се подчертава, че лимитираният календар с изключителен дизайн е с „истинска колекционерска стойност, за чиято стойност не може да се съди само по продуктите, които съдържа“.

Павловски коментира и изявлението на една от потребителките на TikTok, Алис Хармън, че е била блокирана в официалния акаунт на марката, след като е публикувала отрицателна рецензия.

Никога не сме блокирали достъпа на никого до акаунта на Chanel TikTok, защото той просто е неактивен. Съдържание не е публикувано там, няма абонати и няма абонаменти. Когато г-жа Хармън посети нашата страница, тя естествено намери обичайното съобщение, че няма достъп до този акаунт като всички останали в мрежата. 

Общо календарът има 27 прозореца с изненади. Освен споменатите по-горе сувенири, които не зарадваха феновете, комплектът все пак включва някои козметични продукти: две червени червила, лак за нокти, 50 мл крем за ръце, както и Chanel No. 5 с обем 50 мл. Общата цена на тези артикули е приблизително $268.

More All fashion