Следва

Уличният стил на звездите: Чарлийз Терон на пазар

Стилът на Лена Бориславова, българската Амал Клуни

Младата дама, която е неотлъчно до новия премиер на България - Кирил Петков, ни направи впечатление от мига, в който я видяхме. Докато течеше предизборната кампания за народни представители, госпожица Лена Бориславова придружаваше нон стоп, почти, кандидатът за народен представител тогава, колегата си Петков, като от пръв поглед бяха очевидни динамиката, активността, забързаността в поведението на тогава също кандидатът за народен представител Лена Бориславова. 

Celebrities преди 2 години

Очевидно човек, навикнат на постоянна заетост и целеустремена активност, 32-годишната Лена остави силно впечатление в екипа ни, включително и като човек, който е много близък до настоящия премиер на България, след като видяхме нежното и загрижено докосване на нейната ръка по неговото рамо.

Сн. Pik


Джон Петков, Кирил Траволта - секси ли ви е Кирил Петков?


Лена Бориславова е напористо момиче, родено на 8 октомври 1989 година, точно 32 дни преди да падне комунистическият режим у нас. 32-годишната софиянка е завършила 91 НЕГ и после, през 2014 година - "Право" в СУ "Климент Охридски", където е първа по успех. Прави специализация в Харвард, работи за кратко в Съда в Люксембург като юрист-лингвист. Докато е студент в Харвард е член на борда на Harvard European Law Association и на Harvard Law and Business Association.

Непосредствено преди влизането си в политиката е в екипа на адвокатска кантора "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“ (DGKV), a преди това работи за „Георгиев, Тодоров и Ко“. Ангажиментите й са основно в сферата на конкурентното право, банково, финансово и търговско право, защита на личните данни, мерки срещу изпирането на пари и процесуално представителство. Консултира международни клиенти, решили да инвестират в България.
Избрана е като депутат в 47-то Народно събрание от "Продължаваме промяната" като кандидат от 24 МИР - в кандидат депутатската листа в района а е на второ място след Кирил Петков. Във визитката си по време на кампанията тя се описва като "юрист по образование, адвокат по професия и пътешественик по душа". Два дни, след като се закле като народен представител, Лена Бориславова подаде оставка като депутат и в същия ден оглави политическия кабинет на министър-председателя, длъжност, която съвместява с длъжността говорител на МС.

Сн. БГНЕС

Типичен представител на зодията си Везни, госпожица Бориславова е диалогичен, дипломатичен, с разностранни интереси човек, натрупал вече завидна биография и очевидно надарен с още по-интензивни амбиции. Младата жена няма никакви притеснения да говори от най-високата трибуна - тази на Народното събрание, няма никакви притеснения да говори от стъпалата на Министерски съвет, няма никакви притеснения да се изявява в интервюта, по форуми, от трибуни, без значение колко щекотлива е темата или дали става дума за проблем, конфуз или откровен гаф. Завладяващо самочувствие, което, разбира се, освен на характера, се дължи и на видимото безпрекословно доверие, което има в нея новоизбрания министър-председател на България.

Сн. БНТ

Началникът на политическия кабинет на министър председателя ни има ефектна визия - младата дама излъчва страст и динамика, липса на скрупули и невероятна увереност. Съдбата я е надарила с красиво лице с черни като въглен очи, хубави скули, добре очертана, красива уста, блестяща тъмна коса и приятна фигура. Всичко това е дар, който Лена Бориславова очевидно цени - очите са силно подчертани с грим, на устните винаги има дискретно червило, косата говори сама за себе си - когато нещата вървят - пусната, жива, съблазнителна, когато се позакучат - на преден план излиза невербалното послание чрез силното обтягане на косите назад, на стегнат кок - "в момента не ми е до флирт". Чисто мъжко артикулативно поведение, обаче демонстрирано от жена - повече от интересна комбинация.

Сн. БНТ

Сн. Nova

Не знаем нищо за семейството на Лена Бориславова - кои са майка и баща й, от какво семейство произхожда, има ли братя и сестри, има ли бракове и разводи и т.н. Още едно доказателство, че дамата е твърдо решена да проправя пътя си сама - стегнато, упорито, с индивидуален стил, за алтернатива на който почти не се сещаме в новата ни политическа история. Напълно непознат човек, който в последните дни говори много в национален ефир, дава инструкции на парламента, дефинира понятия като "компетентност" и "некомпетентност", и пр. Отново - самочувствие, пък и дарба, защото да не се боиш от този тип поведение, е вид дарба, на който човек може искрено да се възхити. Може би стелиумът в Козирог, който видя астрологът ни в наталната карта на госпожица Бориславова - там са Луна, Сатурн, Нептун и Уран, е известно обяснение на този феномен, макар и езотерично.

Сн. БГНЕС


Астропрогнозата за 47-ото Народно събрание - Луна в Скорпион и други подводни камъни, както и някои положителни аспекти


Относно стила на Лена Бориславова, правят ни впечатление няколко характерни неща. Обрана цветова гама - черно, сиво, бяло, често монохромни избори, липса на сериозни стилови изцепки, придържане към бизнес ежедневния начин на обличане, в най-общия смисъл на това понятие. Не можем да отминем ефектната поява на дамата на откриването на 47-ия парламент - елегантната черна рокля и добре подбраните аксесоари, наред с подчертаните грим и добре фризирана коса, оставиха впечатлението, че госпожицата отлично знае какво значи търсен (и намерен) ефект. Видимо също, налице е много богат гардероб, организиран интелигентно - комбиниращи се лесно дрехи, подбрани така, че да не правят излишно впечатлениe, когато няма нужда, едновременно навявайки подсъзнателното усещане за разбиране на стиловата материя без прекален акцент върху нея. Предполагаме, че финансовите възможности на Лена са добри, тя е човекът, с който новото ръководство на Българската банка за развитие, назначено от тогава министърът на икономиката Кирил Петков, сключи в първите дни след назначаването си договор за 6 000 евро на месец за юридическо обслужване. Отделно, в качеството си на шеф на кабинета на МС, Бориславова ще се подписва под сума, равна на 90% от една министерска заплата, която към днешна дата, ако не бъркаме, e 6 500 лева. Вероятно за съвместяването на длъжността говорител, ще има допълнително възнаграждение, наред с всички представителни разходи, разбира се. Без да искаме да броим парите на дамата, но знаейки кое колко струва в модата, предполагаме, че гардеробът й тепърва ще се обогатява и тя в крайна сметка ще наложи един стил на делово, но не сухо, обличане, подплатено с добри дизайнерски избори.

Сн. БГНЕС

Сн. БГНЕС

А сравняваме Лена с красивата съпруга на Джордж Клуни - Амал, защото много ни напомня визуално на нея. Разбира се, тук нямаме изключителната ефирност на госпожа Клуни, която, макар и майка на две деца, е изящна като статуетка, нито префинените стил и поведение на ливанката, освен това между двете има 13 години разлика във възрастта. Но има и много общо - тъмните, смугли лица, красивите коси, амбицията, увереността, адвокатското призвание, известността, както и въздушния характер на зодиите им - Амал е Водолей, родена на 3 февруари 1978 в Бейрут.

Сн. БГНЕС

Пожелаваме успех! 

More Celebrities