Следва

Най-добрите рекламни кампании на рожденичката Ирина Шейк

Аико, дъщерята на императора, с дебют на световната сцена

20-годишната принцеса Аико изпълни първия си официален кралски дълг като част от традиционните новогодишни тържества, организирани от Двореца

Celebrities преди 2 години

Японското кралско семейство често се озовава в светлината на прожекторите през последните шест месеца, след решението на една от принцесите му да се лиши от кралския си статут, за да се омъжи за „обикновен човек“. Но докато всички погледи бяха насочени към бившата принцеса Мако за този ход, сега те са насочени към нейната братовчедка, принцеса Аико, която изпълни първия си официален кралски дълг за отбелязване на Нова година.


Принцеса Аико на Новогодишна церемония в Императорския дворец в Токио

Единственото дете на японския император Нарухито и императрица Масако, принцеса Аико официално е пълнолетна - тя навърши 20 преди месец, което й позволи да започне да „работи“ като старши член на кралското семейство. Първата й поява беше на годишната церемония Shinnen Shukuga-no Gi, която се провежда винаги на Нова година в Токио. Сред гостите на събирането бяха нейните леля и чичо, престолонаследникът принц Фумихито Акишино и принцеса Кико, както и 27-годишната им дъщеря принцеса Како.

20-годишната принцеса показа на церемонията скромна, но изискана одежда - бяла рокля от тежка коприна с А-силует, допълнена с дълги до лактите бели ръкавици (винаги носени от членовете на семейството за тази церемония) и огърлица от един ред перли (както, разбира се, и маска). Майка й и леля й са облечени идентично. 


Император Нарухито, императрица Масако и други членове на императорското семейство на новогодишния прием в Императорския дворец в Токио

Макар че обикновено да станат свидетели на церемонията се стичат хиляди японци, този път, при това за втора поредна година, императорът записа видео реч вместо да я произнесе на живо, заради пандемията Covid-19.

В предни години семейството в дамската си част носи тиари за тази тържествена церемония, но императорът е пожелал тази традиция да отпадне в името на по-малкото показност. Принцеса Аико носеше корона на официалния си рожден ден през декември, но тя не бе специално поръчана за повода, каквато е традицията. Вместо това бе използван накит на нейната леля по бащина линия Саяко Курода (единствената сестра на императрица Масако), която напусна императорското семейство след брак с обикновен човек през 2005 г.

Не се знае много за принцеса Аико, която досега водеше относително защитен живот, далеч от светлината на прожекторите. На осмия й рожден ден се разкри, че се интересува от писане на поезия, свирене на цигулка, скачане на въже и калиграфия. Съобщава се, че страда от тревожност и през 2016 г. е пропуснала няколко месеца училище поради стрес.

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 1 ден

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.