Следва

Ваканцията на известните: Леонардо ди Каприо и Камила, екзотика за влюбени

Незабравимите кино костюми: Ума Търман в „Криминале”

Това е историята на тоалета, съставен от бяла риза и панталон, който Ума Търман носи, докато танцува бясно туист заедно с Джон Траволта в култовия филм на Тарантино.

Celebrities преди 2 години

Тези, които са били в гимназията през 1994 г., със сигурност са включили „Криминале” в списъка си с култови филми. Хореографията на Ума Търман и Джон Траволта (известни още като Миа Уолъс и Винсънт Вега) е считана за една от най-запомнящите се сцени за всички времена. Бихме добавили, че в такъв случай вероятно притежавате (или сте притежавали) диска със саундтрака към шедьовъра на Куентин Тарантино и че многократно сте се опитвали да имитирате движенията от известния туист под звуците на парчето „You Never Can Tell”.

Освен че слушахме непрестанно песните от филма (няма как да забравим „Girl, You'll be a Woman Soon” на Urge Overkill от друга култова сцена), обикнахме и запомнихме завинаги и визията на главната героиня. Тази комбинация от бяла риза и черен панталон, носена по време на състезанието в ресторанта Jack Rabbit Slim's е очевидно семпла и все пак богата на детайли.


Незабравимите кино костюми: роклята Dior на София Лорен в „Арабеска”


Миа Уолъс е съпруга на гангстер и лошо момиче, нуждаещо се от внимание. Напълно изолирана от комуникацията с който и да било друг мъж, тя има възможността да излезе за една вечер с Винсънт / Траволта и да се облече така, че да покаже личността си, която е ситуирана някъде между образа на фаталната жена и безскрупулната хиена, точно като мъжете, които работят за съпруга й.

Бялата й риза е създадена от дизайнерката на костюми Бетси Хайман специално за героинята. Моделът е вдъхновен от класическата мъжка риза, с двойни маншети, затворени от черни емайлирани копчета за ръкавели, а тази на Търман е с широка яка и овърсайз маншети. Ризата е прилепнала при бюста и леко разкроена в ханша, подчертавайки линията на талията и придавайки напълно женствен силует. Краищата на яката, маншетите и долната част на ризата се съчетават с перфектното черно каре с плътен бритон, в комбинация със смели линии и геометрични форми.


Незабравимите кино костюми: сватбената рокля на Кийра Найтли в „Наистина любов”


„Искахме да направим силуета й по-обемен. Затова й избрах бялата риза, но с удължена яка и маншети, уверявайки се, че ще й стои добре”. Както обяснява Хайман, визията е изградена върху физиката на Ума Търман.

И панталоните също са модифицирани по фигурата на актрисата. Поради липсата на бюджет за закупуване на кутюр панталони в нейния размер (тъй като Търман е много висока), дизайнерката избира чифт, който й е твърде къс. Оттук идва идеята за преувеличаване на дефекта, който да бъде подчертан с допълнително скъсяване на подгъва, за да се създаде cropped модел.

„Мислех, че ще й паснат, но бяха твърде къси“, казва Хайман пред Vogue US. „Тогава решихме, че ще ги отрежем! Нека направим нещата категорични! Връщаме скъсената кройка на панталоните до глезена по модерен начин. Търман протестираше: „О, но краката ми са толкова големи! Нека ги покажем.” И решихме да отдадем почит на богатия съпруг на героинята, който й купува златни балеринки Chanel.”

Същите тези пантофки, които след това са събути и оставени настрана, за да могат да отприщят най-незабравимия туист в историята на киното.

More Celebrities