Следва

Lunchtime Shopping: 17-те неща, с които гардеробът ни е стабиларка

Valentino, Spring 2022 Couture

Истинска революция се случи на изложението Valentino Couture в Париж - креативният директор на марката Пиерпаоло Пичоли демонстрира, че модата е красива всякак и не е необходимо да сте собственик на елфически външен вид, за да носите тези ефирни рокли

All fashion преди 2 години

„Бяха й казали, че никога няма да участва в модни ревюта", разказва Пиерпаоло Пичоли за един от моделите. „Исках да разчупя това клише и да демонстрирам, че красотата е различна и всяко тяло е красиво." Накратко, дизайнерът разбира мисията си така: да запази кодовете на висшата мода, изменяйки нейните ценности. Той нарича колекцията си „Модна анатомия“.

Много разнообразната гама на размерите, която на това ревю варира от 0 до 10, определено повлиява на силуетите в новата колекция висша мода на Valentino. Архитектурните линии и изчистената кройка, характерни за италианската марка, са динамизирани, без да губят от блясъка и тържествеността си. Пиерпаоло Пичоли добавя няколко щипки холивудски сексапил към изящните си рокли, наблягайки естествено на сложните техники за ръчна работа. Така например, екипът на Valentino работи по еластичната рокля в шоколадов цвят, обсипана с два килограма венецианско стъкло, в продължение на три месеца.

Между другото, този сезон Пичоли демонстрира, че може да работи не само с монашески форми, но и има тънко чувство за пропорции при създаването на тесни рокли. На модния подиум зрителите видяха страхотни примери - коралов тоалет, ушит в най-добрите традиции на бодикон естетиката; рокли с дълбоки шлицове в най-добрите традиции на златната ера на Холивуд. "За мен беше важно да демонстрирам, че различните фигури изискват различен подход при шиенето, добавя креативният директор на Valentino. - Това най-добре се усеща при асиметричните кройки. Всичко е индивидуално, анатомията на човешкото тяло трябва да излезе на преден план тук, диктувайки на дизайнера какво да прави."

More All fashion