Следва

От кератин до цинк: витамините за винаги красива и здрава коса

Моника Вити: божествената италианка и нейните 5 принципа за щастлив живот

На 2 февруари голямата италианска актриса почина на 90-годишна възраст. На упоритостта, таланта и трудолюбието й може да се завиди - тя изгради шеметна филмова кариера и стана известна и обичана в целия свят. Красива, взискателна, целеустремена и много успешна, тя остави важно наследство, до което искаме да се докоснем и ние. И го правим, систематизирайки 5-те най-важни житейски урока за дълъг и щастлив живот от синьора Вити >>>

Celebrities преди 2 години

ЧУВСТВАЙТЕ СЕ СВОБОДНИ ДА СЛЕДВАТЕ МЕЧТАТА СИ

Моника мечтае за сцената от дете. Участва в постановки още в училище, а след това постъпва в Академията за драматични изкуства в Рим. Факт е, че кариерата й не се развива гладко - в началото момичето играе само епизодични роли, които дори не са регистрирани в кредитите. Нейният тип хубост не е подходящ за италианското кино, до момента, в който обещаващият режисьор Микеланджело Антониони я забелязва. Двамата стават перфектният творчески тандем. След като по кината се появава филмът "Приключението", 1960 г., Вити е номинирана за престижни филмови награди, а Антониони, по образование икономист, чийто първи професионален допир с киното е когато е на 30, е провъзгласен за гениален. 

ИГНОРИРАЙТЕ КОМЕНТАРИТЕ ЗА ВЪНШНИЯ СИ ВИД

Семейството на Вити живее в бедност - момичето носи дрехите на по-големите си братя. Освен това тя има голям нос и широка уста - напълно в разрез с тогавашните естически критерии за красота и фотогеничност. Самата Моника никак не харесва външния си вид. По оново време известните италиански актриси са пищни брюнетки, съответно крехката блондинка никак не се вписва в компанията им. Моника е канена много рядко на снимки. Но невероятната популярност, която идва с L'Avventura ("Приключението") променя всичко - Вити в една нощ се превръща в новия европейски секссимвол на 60-те.

ИЗБЕРЕТЕ НАЙ-ДОСТОЙНИЯ

Родителите на Моника са ревностни католици, които следят изкъсо личния живот на дъщеря си. За разлика от колегите си от индустрията, бъдещата звезда няма скандални романи и странни гаджета. Дори когато среща Антониони, тя не се влюбва веднага в него. Режисьорът е моментално поразен от красотата и гласа на Вити, но на нея й трябва време. Двамата са приятели много дълго време - докато Моника не се убеждава, че той е Мъжът. Романсът им продължава 10 години, докато през 1975 г. актрисата среща нов мъж - режисьорът и сценарист Роберто Русо. Двамата имат много дълга и изпълнена с любов и преданост връзка, която, странно или не, официализират 30 години след началото й. 

НЕ СПИРАЙТЕ НИТО ЗА МИГ

Актрисата, макар и в епицентъра на световна слава, успява да избегне звездната болест. Когато романсът й с Антониони приключва, тя продължи активно да снима във филмите на други много известни режисьори. През 1989 г.  излиза филмът "Таен скандал", където, освен в главната роля, се изявява и като режисьор и сценарист. След този момент Моника се сбогува с киното, но се връща на сцената, едновременно работейки интензивно и за телевизията. 

НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ ДА СЕ ПРОМЕНЯТЕ

В младостта си Моника предпочита широки, обемни дрехи - избор, непосредствено свързан с комплексите й. След международния триумф обаче, младата красавица рязко променя стила си. Мнозина са на мнение, че радикалните промени се дължат на Антониони, но всъщност решението и заслугата са в голяма степен заслуга на самата Вити. Тя успява да преодолее комплексите си и започва да се появява все по-често в секси вталени рокли и високи токчета. Именно такава - прелестна, усмихната, сияеща, ще я помним завинаги.

 

More Celebrities