Следва

Ню Йорк в тенденции и какво можем да приложим от бъдещия сезони в този

Лондон. Модната болeст продължава. Дни втори и трети

Казвам болест, защото модата е като наркотик и веднъж почнеш ли, ако не си я набавяш постоянно, води до...

All fashion преди 14 години

Казвам болест, защото модата е като наркотик и веднъж почнеш ли, ако не си я набавяш постоянно, води до абстиненция. Ако това е така с пазаруването по моловете, то важи с петорно по-голяма сила, когато става въпрос за ревюта.

Уикендът на екипа на Вю София мина точно в такива от онези най-пристрастяващите, тези на млади и нови дизайнери. Удоволствието от креативното и новото, поднесено пред очите ти е толкова голямо, че чак се чудим какво ще правим след като модните седмици свършат.

За разлика от първия ден на модната седмица, уикендът мина доста цветно, което само може да ни радва, когато става въпрос за есенно-зимни колекции. Хайде сега като е есен и да се обличаме само с камуфлажни цветове, а?! Началото даде Charles Anastase с ревю от 19 визии, всяка от които сама по себе си и сама за себе си весела, цветна и закачлива, инспирирана от полукотюрното облекло през Викторианската епоха.



Всяко друго видяно ревю до момента обаче трудно можеше да се сравни с колекцията Unique на гиганта Topshop. Вълшебна гора, с дългокраки горски обитатели. Моделите бяха превърнати на еленчета, лисици, таралежи и облечени по всевъзможни начини, всички от които включваха много напластяване, огромни рошави коси и много номадски дух. Дългите и ужасно дебели плетени чорапи, косматите големи ръкавици и една таква животинска шапка - мррр.



Ревюто на канадеца Марк Фаст беше едно от най-чаканите за сезона. Дизайнерът не показа нещо впечатляващо, но внесе малко цвят в сиво-бежовата гама на модната седмица.



Мини рокли с множество дупки, чорапогащници в същия цвят, няколко по-пълни манекенки и.... май това е всичко, приятели.



Ако всички имена досега ви се струват нови и непознати, то тук идва ред на утвърдения романтик John Rocha, който показа една почти изцяло черна мъжко-дамска колекция, която обаче носеше толкова спокоиствие и опиянение, че мрачният цвят почти не правеше впечатление. Големи поли, волани, воали, жабо и прекрасни, сякаш цветове на роза, огормни шапки, с каквато красавицата на деня Аби Лий откри ревюто.



Незабравим край на съботната ни програма даде Holly Fulton. Ако не сте виждали предишната й колекция за Fashion East, то изпуснали сте много, но не е късно да наваксате. Смесете арт деко с поп арт и от тази комбинация направете принтове за дрехи и с много въображение ще получите стила на Holly Fulton.

Защото нейната сила определено са принтовете, най-вече тези на стилизирани сгради и геометрични фигури, както и бижутата. Самата дизайнерка споделя, че веднъж големият дизайнер Албер Елбаз се обърнал към нея с репликата “Вие носите най-голямото бижу, което някога съм виждал”. Декорите бяха невероятни, кецовете бяха невероятни, ревю, от което искаш още и още.



В неделя видяхме Matthew Williamson, макар че бе трудно да познаеш, че колекцията е негова, преди да провериш на листа пред теб няколко пъти и попиташ съседите. Обикновено цветният Matthew Williamson започна шоуто си със сиво туидено сако върху сива туидена рокля. Усетихме се, че сме на правилното място, когато Аби Лий се появи с мини рокля с голо рамо и с цветен принт и боти до глезена, един чудесен аутфит за есента. По-късно сивият туид продължи...

Най-чаканият млад дизайнер в неделя като че ли беше Louise Goldin. Английската възпитаничка на Central Saint Martins показа хомогенна колекция от структурирани рокли, поли и палта с остри ръбове, геометрични форми и синьо-черни цветове. Мрачно настроение, черни очи и коса, скриваща половината лице, плюс детайли, наподобяващи ризници и доспехи, жената на Louise Goldin определено би те счупила от бой.



Най-чаканото шоу през седмицата на модата е ревюто на магистрите на Central Saint Martins College of Art and Design, което доказва неистовата борба за билети за ревюто. То започна с гласа на Алекзандър МакКуин, който звучеше от високоговорителите и още тогава тръпки ни побиха от очакваното. Колежът е един от най-добрите, ако не най-добрият в света, и всички в модния бизнес жадно следят за следващия Кристофър Кейн или Гарет Пю.

Двадесет и двамата предварително избрани най-добри магистри показаха своите мини колекция с борба за големите наградни фондове на Хародс и Л’Ореал, които се раздадоха накрая. Наш личен фаворит бе дизайнерката Лили Хейн с изцяло телесна колекция, в която обаче бе постигнала геометрични детайли чрез напластяване на десетки парчета плат. Като цяло в реюто преоблаваше криза на цветовете, както в цялата седмица на модата всъщност.

Минимализмът бе повлиял на всички, а голямата награда взе по-смелият дизайнер Рок Хуанг, който беше напъхал моделите си в огромни звезди върху синьо-кафяви рокли.



Що се отнася до еклектичната оранжевокоса баба Вивиан Уестууд, тя и този път не изневери на стила си. Трудно е да се намери някаква тенденциозност в това шоу. По-скоро тенденцията е липса на тенденции. Май клошарът от есенно-зимната мъжка колекция на Вивиан намери своята смела половинка, която комбинира безстрашно цветове и материи и този път носи тениски, посветени на бедствията в Хаити. Цялата колекция на мадам Уестуоод бе посветена на земята, на загрижеността за нейното пренаселване, за глобалното затопляне, под името "Loyalty 2 Gaia". Красиви палта, каре, Пикси Гелдорф.

Очаквайте пълен обзор на първите редове на ревютата, стрийстайлинга пред шатрата на Съмърсет Хаус и още много все от Лондон директно от мястото на събитията.

Със съдействието на   



More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.