Следва

Gucci, Fall 2022, READY-TO-WEAR

В подкрепа на Украйна: Джорджо Армани проведе ревюто си в пълна тишина

В петия ден на продължаващата от 22 до 28 февруари Седмица на модата в Милано, Giorgio Armani показа колекцията си за есенно-зимния сезон в пълна тишина - начинът на големия маестро да подкрепи страдащите ни братя и сестри в нападната от Кремъл държава 

All fashion преди 2 години

Джорджо Армани е първият дизайнер, който публично отдаде почит на случващото се в Украйна, като реши да проведе ревюто си за Есен/Зима 2022 в гробна тишина, ако не броим светкавиците и шума от фотоапаратите и камерите. Дали доброжелателният жест ще бъде подет от колегите му, предстои да видим. 

Иронично е, че точно преди две години Армани отново показа шоу без аналог - нито един гост не присъстваше на презентацията в италианския град. Тогава причината бе рискът от  разпространението на COVID, който току-що бе плъзнал из Европа в онзи момент. Представители на една от най-големите модни марки в света споделиха тогава, че дизайнерът е създал „лош прецедент“ с действията си. Всички знаем какво се случи скоро след това. 

"Решението ми да не пусна музиката в шоуто е в знак на уважение към хората, пострадали в трагедията в Украйна," каза дизайнерът. "Сърцето ми бие бясно и нямам нито миг покой, откакто започна тази ужасна трагедия. Това засвидетелствах и чрез тишината. Трябва да знаете, че не съм щастлив. Тревожа се безкрайно". 

 

More All fashion

Истории от живота: защо Милано (а не Рим) е столицата на италианската мода

All fashion преди 2 дни

Отговорът е в историята. В допълнение към производствените райони, посветени на местните индустрии, Италия може да се похвали с три града, които носят модата в сърцето си: Милано, Рим и Флоренция.

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: Dries Van Noten, с бретон и в цвят

All fashion преди 2 дни

Майстор на цветовете и комбинирането им, Dries Van Noten посвещава своята есенна колекция на смелите жени, които рискуват (сами знаем колко често се случва това) и си правят бретон. „За мен това означава смелост, но и предпазливост... В някои отношения тези жени са много нежни, но в същото време много силни.“ И добавя: „Става въпрос за стил, не за мода.“

Истории от червения килим: кой какво показа в последните 12 месеца

All fashion преди 3 дни

В навечерието на Оскари 2024 и два месеца преди поредната Met Gala, две събития, които обещават изключителни модни моменти, припомняме на какво най-добро станахме свидетели във високия моден клас през изминалите месеци. Купища луди и незабравими модни моменти, от монохромната червена визия на Риана на Super Bowl до детайлната рокля на Кайли Дженър с лъвска глава, подписана от Скиапарели на Седмицата на модата в Париж, звездите оставиха силен стилов отпечатък.