Следва

We Love: безупречната елегантност на Шарън Стоун в Милано

Как помагаме на Украйна: всичко, което можем да направим

"Никога не си помисляйте, че войната не е престъпление." - Хемингуей

All About Life преди 2 години

Престъплението се случва - близо, страшно, варварско, сърцераздирателно. Човечността, вярата и съпричастието не се примиряват, затова надолу публикуваме пълен списък с начините, по които можем да помогнем на Украйна и украинските граждани, нападнати в противовес на всички демократични и морални устои от путинова Русия. 

Информираме се за официалните ресурси ТУК.

ЗА ДИРЕКТНА ПОМОЩ - СПИСЪК С ОРГАНИЗАЦИИТЕ, които действат на терен в Украйна и имат нужда от помощ.

ДАРЕНИЯ КЪМ УКРАИНСКИЯ ЧЕРВЕН КРЪСТ. Не се чувствате комфортно да дарите директно на украйнските въоръжени сили ТУК, за да се подмомогнат с медицинска и логистична подкрепа? Окей, можете да дарите и на украинския червен кръст ТУК и ТУК.

КАМПАНИЯТА НА БЪЛГАРСКИЯ ЧЕРВЕН КРЪСТ. Хиляди хора се нуждаят от нови дрехи и обувки, спално бельо, топли завивки, хигиенни материали, палатки, фенери, батерии и генератори. БЧК сорганизира кампания за материални дарения - цялата информация е ТУК.

На приятели и познати от IT сектора (и техните близки) в Украйна изпращаме този ФОРМУЛЯР ЗА ЕВАКУАЦИЯ от Украйна към България.

УБЕЖИЩЕ ЗА НУЖДАЕЩИ СЕ БЕЖАНЦИ - Ако имате свободен апартамент, къща, стая или хотел и желание да ги предоставите за временно ползване от бежанци, последвайте примера на Николай Неделчев и Владислав Георгиев и ги споделете в социалните мрежи или се регистрирайте ТУК (инициатива на българската тек екосистема).

Ако сте психолог/психотерапевт, който знае английски, украински или руски, включете се в инициативата на Hourspace, която събира ПСИХОЛОЗИ И ПСИХОТЕРАПЕВТИ, готови да помогнат безвъзмездно на хора, засегнати от войната, включително пристигащите бежанци в страната.

Следете FACEBOOK ГРУПАТА за помощ на украинските бежанци.

СТАНЕТЕ ДОБРОВОЛЦИ. Ако искате да предоставите безплатен транспорт в рамките на страната, юридически услуги или уменията си в разработване на бързи IT решения за хора в нужда, да координирате усилията на българската тек общност в предоставянето на всевъзможна помощ, запишете се в онлайн формуляра ТУК.

Подкрепете с присъствие мирните ПРОТЕСТИ НА УКРАИНСКАТА ДИАСПОРА В БЪЛГАРИЯ. Едва ли има по-тъжно нещо от това да наблюдаваш мирни хора, които плачат за своите родни и не знаят дали някога ще се приберат у дома. Следете FACEBOOK СТРАНИЦАТА на украинското посолство в София за актуални събития.

СЛЕДЕТЕ СИТУАЦИОННИЯ ЦЕНТЪР НА МВНР за актуална информация какво прави правителството в подкрепа на българските граждани в Украйна и на украинските бежанци. Ако имате близки или приятели с български паспорти, които искат да се евакулират, пратете им ТОЗИ ЛИНК.

ПОДКРЕПЕТЕ НЕЗАВИСИМАТА УКРАИНСКА ЖУРНАЛИСТИКА. The Kyiv Independent организира набирателни кампании в GOFUNDME и PATREON.

РАЗЛИЧАВАМЕ ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ И ПРОПАГАНДАТА. Или следим направо ТУК, след което информирайме своите заблудени приятели и познати, ако има такива. И директно изключваме от обкръжението и социалните си мрежи хора, заемащи нехуманна, неадекватна спрямо демокрацията и цивилизацията позиция, т.е. руската страна.

 

Благодарим на колегите от Boyscout за ефективно събраната и организирана полезна информация!

More All About Life

Takeaway.com отличи 17-те най-добри ресторанта в България

All About Life преди 3 часа

Кои са най-добрите ресторанти в България? Takeaway.com знае отговора! Победителите от Takeaway.com Awards 2023 година, избрани с гласове на потребителите, вече са ясни. Кой получи наградите в различните категории на регионално и национално ниво, разберете от следващите редове.

Мхм, Micro-cheating и какво е това

All About Life преди 2 седмици

Откакто започнахме сегашната си връзки, с гордост можем да кажем, че не сме преживявали лично феномена „микро-изневяра“. Какво означава това? Къде вирее? И всичко ли е само… BS (bullshit)? Следва пълното обяснение на термина по-долу.