Следва

Месечен ХОРОСКОП - Март 2022

Франция планира да конфискува вилите и яхтите на руски олигарси

Френският президент Еманюел Макрон на фона на военната "специална операция" в Украйна поиска инвентаризация на имуществото на руските олигарси от списъка със санкции, намиращо се във Франция

 

Celebrities преди 2 години

Властите ще идентифицират свързани с правителството руски фигури с активи във Франция. В бъдеще може да бъдат конфискувани вили, яхти и луксозни автомобили.

Ще идентифицираме руснаци, които имат активи във Франция и които биха могли да бъдат добавени в списъка на европейските санкции поради близостта им до руските власти, и ще подготвим правни инструменти за изземване на всички тези активи, заяви френският министър на икономиката и финансите Бруно льо Мер.


Бруно льо Мер

От името на президента продължаваме пълната инвентаризация на финансови активи, недвижими имоти, яхти и луксозни автомобили, собственост на руснаци под европейски санкции.

Френските курорти на Лазурния бряг и Куршевел са любимо място за почивка на руския елит. В допълнение към недвижимите имоти на звездите, включително блогърът и бизнесдама Ника Белоцерковская, има вили на руски бизнесмени от списъка на Forbes, включително Роман Абрамович, Олег Дерипаска, Борис Ротенберг и други руски милиардери.


Еманюел Макрон

Подобни мерки се планира да бъдат въведени и във Великобритания: външният министър Лиз Тръс вече обяви, че британската собственост и недвижими имоти на руски олигарси от списъка със санкции ще бъдат иззети от държавата. 

Днес президентът на Франция разговаря по телефона с Владимир Путин. Според Ройтерс, позовавайки се на Елисейския дворец, Макрон е призовал за прекратяване на атаките срещу цивилни, както и за запазване на цивилната инфраструктура и достъпа до пътища. Путин е отговорил, че разрешаването на конфликта ще бъде възможно само с демилитаризация и денацификация на Украйна, уреждане на неутрален статут на страната и признаване на Крим. Той също така е уверил, че руската страна е отворена за преговори с Украйна и се надява на резултат.

През уикенда ЕС публикува списък със санкции, който включва руския премиер Михаил Мишустин, министъра на вътрешните работи Владимир Колокольцев, бившия руски президент и заместник-председател на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев, бившия министър на отбраната Сергей Иванов и 351 депутати от Държавната дума, гласували решението за обявяване независимостта на ДНР и ЛНР. Лични санкции бяха наложени и срещу самия Путин и външния министър Сергей Лавров. Освен това Европейският съюз напълно затвори въздушното си пространство за руски самолети. Русия наложи ответни санкции, като забрани полетите над своя територия за редица западни страни.

More Celebrities