Следва

18-годишната дъщеря на Путин скрита "като плъх" в ядренообезопасен бункер - коментарите

Художественият ръководител на балетната трупа на театър Станиславски и Немирович-Данченко подаде оставка

Френският хореограф Лоран Илер подаде оставка от поста си на художествен ръководител на балетната трупа на Академичния музикален театър "Станиславски и Немирович-Данченко" (МАМТ)

Celebrities преди 2 години

Лоран Илер си тръгва. Днес той обяви решението си на събранието на трупата на театъра, обяснявайки го с "геополитическата ситуация", очевидно имайки предвид войната на Кремъл с Украйна, стартирала по решение на Путин на 24 февруари. По думите на хореографа, той е „тъжен, че си отива“, но ситуацията „не му позволява да работи спокойно“.

Театърът благодари на Илер за свършената работа.


Лоран Илер

Напускането на поста художествен ръководител на балетната трупа на нашия театър е лично решение на Лоран Илер. Изразяваме своето съжаление и му благодарим за годините ползотворна работа.

Лоран Илер пое поста на художествен ръководител на балетната трупа на Московския театър през януари 2017 г. Хореографът е носител на престижни награди, включително наградата Benois de la Danse (през 2004 и 2007 г.). Hilaire е кавалер на Почетния легион (2004) и командир на Ордена на изкуствата и литературата (2007) на Френската република.

По-рано художественият ръководител на театър "Маяковски" Миндаугас Карбаускис обяви на страницата си във Фейсбук, че напуска поста си, като написа само краткото: "И аз си тръгвам!"

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 1 ден

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.