Следва

Чантата е пролетният айтем

Vauxhall Fashion Scout или модната платформа на младите дизайнери

Не можем да разберем как още не се е появил политик, който да предложи седмицата на модата в Лондон да трае...

All fashion преди 14 години

Не можем да разберем как още не се е появил политик, който да предложи седмицата на модата в Лондон да трае целогодишно. Ние със сигурност бихме гласували ЗА него! Толкова много красота на едно място те зарежда с такава енергия, че е тъжно, когато краят й се вижда вече.

Като част от безбройните модни събития, които се случват в лондонската седмица в периода 19-24 март, вчера посетихме и Vauxhall Fashion Scout, силата, която седи зад младите дизайнери във Великобритания. Vauxhall Fashion Scout избира най-добрите нови дизайнери и показва тяхната работа пред света под формата на ревюта, изложения, награждавания.

С две думи, дизайнерите, които са отразени от Vauxhall Fashion Scout са “The ones to watch” или казано по нашенски, тези, които тепърва ще се прославят вбъдеще.

Тази година изложението включва 16 дизайнери и се намира във Freemasons’ Hall, огромна сграда в стил арт деко.
Влизаме вътре, невероятен лабиринт, масонската сграда, приютява и множество други изложби и събития, но след като следваш тълпата, неизбежно стигаш до дизайнерското изложение.



Все пак е седмицата на модата.

В голяма висока зала, с картини на принцове и благородници по стените, без излишни декорации, са наредени клетките на отделните дизайнери.

Всеки дизайнер седи до своята мини колекция и сам обяснява на всеки посетител за себе си. Така е навсякъде, както и в изложението в Съмърсет Хаус, за което ще ви разкажем малко по-късно. Няма да видите хора, било то дизайнери, стилисти, звезди или модни редактори (а тук има много), които да се разхождат с вирнат нос или пък да не ви позволят да снимате невероятния им тоалет. Всеки тук обича модата и това свързва хората.



Първият дизайнер, който грабва вниманието ни естествено е любимецът ни Дийн Куин (за творческата работа и забавлението покрай изготвянето на неговата колекция ще прочетете скоро във ViewSofia).



Неговата колекция се състои само от 5 рокли и все пак той е най-търсеният дизайнер по време на изложението. Вдъхновени от филма "Пианото" от 1993г., мини роклите на Дийн Куин са богато декорирани с ръчно зашити огромни мъниста, върху много деликатен прозрачен шифон.

Перфектната рокля за превземане на нощта според нас, къса, удобна, с дълги ръкави, леко прозрачна, но не разголена и с фантастичен много силен детайл. Самият Дийн обаче сподели: “ При пробите моделът носеше кецове Converse и изглеждаше наистина готино. Би било страхотно да се комбинира топът на роклята с чифт дънки.”



На всеки се случва, на нас твърде често, но наистина се влюбихме в една от роклите на Doll Paris. Достатъчно е само да чуете, че дизайнерката е работила за John Galliano и Kenzo преди да създаде своя марка през 2005 г. Дрехите й наистина носеха грабващото усещане за едновременна лекота и пищност, което е характерно и за двете марки. При Doll Paris това идва от фантастичните цветни принтове и ръчната изработка.

Очевидно опитът си казва думата, защото третият ни фаворит в изложението е работил за Alberta Ferretti, Loewe, Mulberry и Lanvin.



Felicity Brown
прави малки и сравнително еднотипни, но ексклузивни колекции. Всяка рокля е направена от тежка наслоена коприна, ръчно боядисана, ръчно плисирана и ръчно декорирана, което прави дрехата същинско бижу. Вдъхновена от японските оригами, колекцията на Felicity Brown залага на качеството над количеството и на детайла над пищността.

След като с изумление установихме, че всичко е ръчна изработка, дизайнерката възкликна: “Всяко от тези плисета сама съм го гладила с ютията. Не е ли това страхотно, носи ми невероятно удоволствие! Всяка една гънка е мое дете!”

Със съдействието на   

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.