Следва

Риана в сребро на събитие на Fenty Beauty

Роскомнадзор блокира Instagram в Русия от тази вечер

Както мнозина очакваха, достъпът на руснаците до Instagram ще бъде отнет. Мярката влиза в сила от тази вечер, 14 март 2022 г. Същото вече се случи със социалните мрежи Facebook и Twitter

 

All About Life преди 2 години

В изявлението на уебсайта на Роскомнадзор - цензурният медиен орган на РФ се казва:

Въз основа на изискването на Генералната прокуратура на Руската федерация, достъпът до социалната мрежа Instagram (собственост на Meta Platforms, Inc.) в Руската федерация ще бъде ограничен. Социалната мрежа Instagram разпространява информационни материали, съдържащи призиви за извършване на насилствени действия срещу граждани на Руската федерация, включително военни.

Решението за блокиране дойде след новината, че Facebook и Instagram временно ще позволят на потребителите в Украйна да призовават за насилие срещу руски военни и в частност срещу Путин. Компанията взе това решение на фона на ситуацията в Украйна, където Русия провежда война от 24 февруари .

Временно допускаме форми на политическо изразяване, които обикновено нарушават нашите политики, като насилствена реч, каза Анди Стоун, говорител на Мета, която притежава Facebook и Instagram, пред CNN. В същото време той обеща да продължи да предотвратява "правдоподобни призиви за насилие срещу руски цивилни". Според Ройтерс, новата политика не забранява призивите за смъртта на президентите на Русия и Беларус.

В отговор, Следственият комитет на Руската федерация образува наказателно дело за екстремизъм срещу служители на Meta. В момента тече разследване, което да даде правна оценка на действията на американската корпорация. Блокирането на Instagram във всеки случай вече очевидно е в ход, като бе оповестено, че спирането на Инстаграм в Русия ще се случи преди полунощ.

Не е тайна, че VPN мрежите дават възможност за продължаване на използването на блокирани в страната социални мрежи (популярността на изтеглянето на подобни услуги нарасна драстично през последните дни, казват експерти). Какво заплашва потребителите, които пускат публикации в социалните мрежи, ако Meta бъде призната за екстремистка организация, все още не е съобщено официално. 

В момента руските потребители на Instagram, включително куп звезди, масово публикуват „прощални публикации“ и говорят за преминаване към други социални мрежи, включително VKontakte, Odnoklassniki, а също и Telegram. Първоначално пресата съобщи, че WhatsApp, също собственост на Meta, също ще бъде блокиран в Русия. По-късно обаче тази информация беше отречена:

Татяна Навка, съпруга на прессекретаря на Кремъл Дмитрий Песков. 

Мерките за месинджър на WhatsApp няма да бъдат засегнати. Тъй като това е средство за комуникация, а не източник на разпространение на информация, цитира РИА Новости думите на източник в правоохранителните органи.

Поради ситуацията в Украйна западните страни наложиха безпрецедентни санкции на Русия , които засегнаха различни области и се отразиха негативно на икономиката: рублата се срина, експертите прогнозират тежка финансова криза за страната. 

More from View Sofia

Петъчна доза секс: Илон Мъск, малък и голям

Love преди 2 години

Заради войната, трагедията и зверствата, които Путин причини в Украйна, преустановихме за известно време публикуването на материали в редовната ни и много любима рубрика Петъчна доза секс. Днес си позволяваме да обърнем отново поглед към прекрасните мъже, живеещи на този свят, особено конкретно този, който намираме все по-привлекателен, не защото е най-богатият в света, а защото от 24 февруари до днес се показа толерантен, свръхинтелигентен, рискуващ и изключително забавен, в рамките на мярата. Илон Мъск, за теб говорим! 

More All About Life

Наречи го грил майстор и ще ти приготвя наденички цял живот

All About Life преди 14 часа

Привет, онлайн читателю. Аз съм Камен и вече 10 години съм призван да бъда истински грил майстор на приятелската ми компания. Ако трябва да бъда честен, тази титла изобщо не ми тежи и изобщо не ми е трудно да се подвизавам на това поприще. Но защо това е така - ще разбереш след минутка.

Кучето е мое! Споделеното попечителство над любимците след развода

All About Life преди 3 дни

Когато се омъжих, най-накрая разбрах какво е безусловната любов - благодарение на моя булдог. Бях безнадеждно отдадена на това пухкаво, набръчкано кученце, откакто го взехме у дома месец след сватбата ни. Всичко, което правеше Чарли, ме радваше: мърдането на дупето му, начина, по който се плъзга през кухнята, за да облизва трохите по пода, настойчивостта му да гризе стените на апартамента ни.