Следва

Уличният стил на звездите: ОБЛЕЧЕНА Риана и A$AP Rocky в Лос Анджелис

Един брак, приключил в деня на сватбата: Мик и Бианка Джагър

Питате се защо? Ето...

Celebrities преди 2 години

Не като всички останали

Родена в Никарагуа, Бианка Перес-Мора Масиас среща вокалиста на The Rolling Stones Мик Джагър в Париж през септември 1970 г. Тя пристига на афтърпартито след концерт на групата, където я кани американският артист Доналд Камел, който и я запознава с музиканта. „Ще имате прекрасен романс. Вие сте създадени един за друг", казва й той. И се оказва прав. Влюбването е мигновено и от двете страни. 

Мик вече е световноизвестна рок звезда, съответно може да има почти всяко момиче, но Бианка не е като другите. Мистериозна, красива, своенравна, тя го завладява на секундата. Карсавицата също е силно привлечена от Джагър, от неговия неповторим рокерски чар. Само девет месеца след запознанството, двойката сключва брак. 

Проблеми

Сватбата е на 12 май 1971 г. в Сен Тропе, церемонията е повече от пищна. Бианка се омъжва за музиканта бременна. Влюбените информират гостите за сватбата си само ден преди тържеството, като Джагър организира самолетен превоз за всички. 

На сватбата булката носи костюм на Ив Сен Лоран и шапка с воал. Тържеството изобилства от прочути хора, включително музикантите от The Beatles Пол Макартни и Ринго Стар. В онзи момент двамата са оплетени в съдебен процес, така че далновидно са настанени на отдалечени една от друга маси. 

Въпросният важен ден е пропит от неприятности за Мик и Бианка. Според френските закони, преди църковната церемония, която Джагър уговаря с пастора, трябва да се състои гражданската церемония в кметството. Двойката държи да избегне присъствието на външни лица на сватбата, но кметството по традиция е отворено за всички. Дори кметът на града няма правомощията да ограничи свободата на желаещите да присъстват, така че булката и младоженецът са изправени пред тълпа неканени гости, които не пропускат, съвсем естествено, историческата възможност да видят тържеството на живо. 

След гражданската церемония всички се отправят към църквата, чиито врати са бързо заключени от свещеника. Само че, най-важният в цялата схема - младоженецът Мик, не успява навреме да се вмъкне в църквата и пред всички - фотографи и жители на града започва да блъска с всички сили по вратата, опитвайки се да влезе.

Отделно, факт е, че напрежението между двойката назрява още преди сватбата, когато Бианка отказва да подпише брачния договор. Тя прекарва брачната нощ сама, докато Джагър се забавлява до 4 сутринта с гостите. Всъщност, в тази нощ, съпругата на рокаджията разбира, че бракът й е приключил в сватбения ден, което самата тя признава в интервю няколко години по-късно.

Разбира се, с бебе на път, двойката няма желание да се разведе часове след като са положени брачните клетви.

Всъщност двамата остават съпруг и съпруга в продължение на седем години, през което време Бианка си създава име във важните социални кръгове на Ню Йорк. Това също се оказва проблем за брака им. В интервю Бианка споделя, че няма да става "някаква си госпожа", декрарирайки, че няма никакво намерение да остане в сянката на съпруга си. Казват, че на Мик изобщо не му харесвала амбицията й, най-малкото защото не бил свикнал да бъде номер две.

Известно момиче

След сватбата и раждането на дъщеря си Джейд, Бианка се превръща в новото it-girl на 70-те години на миналия век. Съпругата на Джагър оправдава титлата си с бляскави тоалети и поведение на истинска светска лъвица. 

Мик и Бианка са чести гости в известния нощен клуб Studio 54, който е супер популярен сред знаменитостите на Ню Йорк, но именно Бианка е най-голямата звезда на мястото. Приятели на двойката свидетелстват, че между съпрузите има огромна конкуренция по въпросите за известността. „Бианка определено беше кралицата на Studio 54, а Мик беше извън себе си, усещайки се изместен на заден план“, разказва близък приятел на двойката.

Мик, макар и семеен, остава изключително верен на групата си. През повечето време музикантът е на път, вечно на турне със Стоунс. Няма никакви скрупули от страничните си афери, твърде многобройни и, общо взето, краткотрайни, за които съпругата му само подозира. До момента, в който една забежка слага край на брака му. Забежката се казва Джери Хол, а Бианка разбира със сигурност, че нещата този път са сериозни.  

След изневярата с Хол, Бианка Джагър подава молба за развод през май 1978 г., обвинявайки Джагър именно в стореното от него - изневяра. По-късно тя заявява открито, че „той (рок звездата) е най-лошият съпруг, който една жена може да има“.

"Провалихме се"

След развода Бианка запазва фамилията на съпруга си. Тя говори открито както за силните, така и за слабите му страни. „Той има страхотно чувство за хумор. Искам да кажа, че можеше да ми забие нож в гърба и да ме накара да се смея, докато го прави."

Бианка продължава да грее в светските среди на Ню Йорк известно време, но след това се връща в родината си, отдавайки се на различна кауза - защитата на човешките права, момент, който, по собствени признания, е повратна точка в живота й. Що се отнася до Джагър, той има купища нови любовници и доста извънбрачни деца. Бианка остава единствената му любима, за която се жени официално. 

Много години след раздялата с Джагър, бившата му съпруга признава, че разводът е едно от най-големите разочарования в живота й. „Аз съм възпитавана като католичка. Напълно вярвах, че бракът е за цял живот. Само че се провалихме." 

More Celebrities