Следва

Срещата на Г-20 в Рим: какво облякоха и как изглеждаха първите дами на САЩ, Великобритания, Италия и останалите най-богати

Коя е Айви Гети, наследницата на 5 милиарда, решена да не позволи на мрака да я погълне

Първо беше моминското парти, а преди 5 дни - и сватбата - това момиче умее да поставя приоритети в живота си и да ги следва. 

Celebrities преди 2 години

Тя е красива. Млада. Умопомрачително богата. И известна. Тя е наследничката на фамилията Гети (четете още: Истории от живота: Гети, трагедията на едно от най-богатите семейства в Америка) и още модел, художник, социална личност, светска лъвица. Тя е момичето, в чиито вени тече кръвта на пословичния с чупатия са характер и необуздана стиснатост петролен магнат и колекционер на изкуство, Джон Пол Гети - най-богатият човек в света през 50-те и 60-те години на XX век. Айви е последният потомък, и наследник, на една прокълната династия, чиято съдба е помрачена от трагедии, елиминиращи един след друг всичките й членове. 

Госпожица Гети е човекът, който съобщава през 2020 г. за смъртта на баща си Джон Гилбърт, намерен безжизнен в хотелска стая в Тексас със сериозни подозрения за злоупотреба с фентанил. Смърт, настъпила няколко години след тази на брат му Андрю, открит мъртъв през 2015 г. в дома си в Лос Анджелис, като причините остават неизяснени. Чуват се слухове за злоупотреба с амфетамини, но се появява и подозрение за убийство - малко преди смъртта в полицията са получени десетки телефонни обаждания за жестоки кавги с приятелката му.

Майката на двамата братя почива от сърдечен удар същата година като Джон Гилбърт, който е братовчед на Пол Гети III, станал световноизвестен след отвличането му през 1973 г., когато е на 17-годишна възраст. 3 милиона долара е откупът, платен 5 месеца след случая, като Гети старши се противопоставя на идеята просто да извади парите, съгласявайки се да заеме сумата, стига тя да му бъде върната (разбира се, с лихва). На 18 години Пол се жени за режисьорката Гизела Захер без да получи одобрението на дядо си, който от своя страна го лишава от наследство. Попадайки в порочния кръг на наркотиците след като се премества в Ню Йорк, чиито улици и клубове обикаля заедно с Анди Уорхол, той получава инсулт на 24-годишна възраст. Причината е свръхдоза, а Пол така и не се възстановява и остава парализиран до смъртта си през 2011 г. 


Истории от живота: Гети, трагедията на едно от най-богатите семейства в Америка


Бащата на Джон и Андрю, който е дядо на Айви, Гордън Гети, е единственият жив син на основателя на династията. Единият от братята му е поразен от мозъчен тумор като тийнейджър, другуят се самоубива на парти в басейн. А Талита Пол, доведената майка на Пол Гети III, отнема живота си със свръхдоза хероин (четете още: Истории от живота: Талита Гети, красива и много богата, и проклятието на охолния живот).

Айви изглежда единственият оцелял в тази дълга поредица от трагични смърти. Въпреки това, тя не може да избяга от съдбата, наложена й от известната фамилия. Нито пък изглежда да иска подобно нещо - тя е публична личност, споделя много често публикации в социалните мрежи и позира пред обективите на фотографите.


Сватбата на Айви Гети - така се омъжват красивите милиардерки


По всяка вероятност тя ще наследи най-съществената част от огромното семейно богатство, оценено на 5 милиарда долара. Айви всячески се опитва да се освободи от проклятието на Гети, стоейки далеч от студената строгост на прадядо си Джон Пол и от неясните склонности към саморазрушение на роднините си.

Баща й Джон Гилбърт е първият, опитал се да се отърси от оковите на своя прочут проклет роднина, избирайки си съдбата на бунтовник. Родоначалникът Джон Пол бързо осъзнава това, когато непоносимият му племенник пуска няколко плъха в салона по време на прием, само за да види хората ужасени. Но извоюваната свобода го повежда по опасни пътища, осеяни с наркотици.

Айви не се интересува от бунта и дори не се вълнува от образа на прокълната наследница, който й се приписва. Предпочита да работи като визуален художник, да позира като модел, да пътува и да ходи на благотворителни партита. Не пропуска събитията на червения килим, редовно присъства на Седмицата на модата в Ню Йорк, а преди дни организира изумителна сватба с дългогодишното си гадже Тоби Енгел - фотограф от Лондон. За разлика от родителите се, които никога не сключват брак, Айви копнее за олтара, белия воал, шаферките и цветята. Тя предпочита деня вместо нощта, освен ако не е ярко осветено нощно парти, пълно с музика и приятели.

Животът сякаш й се усмихва въпреки тъмните сенки, които историята на семейството й проектира върху нея: щастливо омъжена, наследница на огромно състояние, която обича да гребе от живота с пълни шепи. На 26 години тя изглежда е успяла да развали проклятието на Гети, като му се противопостави със силата на слънцето, заобиколена от синята вода на Средиземно море и с ослепително бял булчинския воал. Останалата част от историята тепърва ще бъде писана, но Айви очевидно е решена да не се остави на мрака, всмукал голяма част от семейството чрез наркотици, брачни бедствия и самоубийства, да я погълне. 

More from View Sofia

Признайте си, че е страхотна! Дуа Липа на Оскар-партито на Елтън Джон

Celebrities преди 2 години

Колкото и да се оплакват някои, че, видиш ли, Дуа Липа била адски досадна и изскачала буквално от всеки медиен ъгъл и във всеки фийд, истината е, че певицата е супер атрактивна и винаги интересна в стилово отношение при всяко свое светско появяване.   

Beauty Starter: Деси Пъркинс за филтрите, грима, вагиналната парна баня и още

Celebrities преди 2 години

Въпреки че тя става популярна с make up майсторството си, бюти инфлуенкърката Деси Пъркинс, гримьор на Ким К и други известни, все по-често прибягва до мицеларната вода, за да отмие тоновете грим и да ни разкаже какво се случва под всичките мазила и макиаж продукти

More Celebrities

Обичта на известните: Дуа Липа и Калъм Търнър

Celebrities преди 1 ден

По лицето на Дуа Липа четем комфорта, извиращ от избраната за любовна среща визия - дънки, (не)обикновен топ и прекрасна Bottega Veneta, като не пропускаме балетните пантофки на дупки от модна къща Alaia. А може би блясъкът в очите идва от друго... 

Хайди Клум, Кайли Миноуг, Сидни Суини на наградите People's Choice

Celebrities преди 2 дни

Наградите People's Choice Awards се проведоха в Санта Моника, Калифорния и по традиция привлякоха куп интригуващи личности, сред които Меган Фокс, Сидни Суини, Били Айлиш, Кайли Миноуг, Хайди Клум, Том Хидълстън, Лени Кравиц и др.  

Супер сладко: учителка вдигна сватба в училище, за да сподели момента с учениците си

Celebrities преди 3 дни

Кейти Коркън безспорно има специална връзка с учениците си. Учителка в началния курс, тя очевидно не може да си представи сватбата си без присъствието на любимите деца, с които прекарва дълги часове всеки ден, затова решава да направи празника точно в училището, в което преподава.