Следва

Новолуние и Слънчево затъмнение в Скорпион - мамата си...

Лиз Тръс - най-скоропостижният премиер на Великобритания

Лиз Тръс излезе с изявление, с което подава оставка като министър-председател на Великобритания само след 45 дни от встъпването си в длъжност, след пълното изпаряване на нейния политически авторитет, процес, започнал с катастрофалния минибюджет от миналия месец. „Тя приключи“, коментират на Острова 

Celebrities преди 1 година

Тръс, който ще остане в историята като най(кратко управлявалият министър-председател в историята на Обединеното кралство, беше подложена на натиск от депутатите от торите да напусне след оставката на Суела Брейвърман като министър на вътрешните работи и след като партията на торите потъна в хаос (четете още: Новата Маргарет Тачър: 15 факта за Лиз Тръс, вероятният нов премиер на Великобритания).

Не е ясно дали тя ще се оттегли веднага или ще определи график за напускане, тъй като Консервативната партия засега не може да се обедини около наследник, въпреки че Риши Сунак, Джеръми Хънт, Пени Мордаунт и Бен Уолъс бяха споменати като възможни наследници.

Последната капка за много депутати от торите изглежда бяха хаотичните сцени в сряда, в които гласуването на движението на лейбъристите срещу фракинга доведе до хаос в лобитата за гласуване, с викове и блъскане. Кошмарът настъпи само пет дни след като Тръс уволни канцлера на хазната Куаси Куартънг, заменяйки го с Джереми Хънт, бивш външен и здравен министър.

Тръс накара Куартънг да поеме вината за септемврийския минибюджет, въпреки че той се възприема като съвместен проект. Паникьосаната пазарна реакция на £45-те милиарда до голяма степен нефинансирани данъчни облекчения доведе до спад на лирата и цената на новия държавен дълг скочи рязко.

Тръс, изправена пред бунт от своите депутати, тъй като цените на ипотечните кредити рязко скочиха, уволни Куартънг, но не можа да обясни защо самата тя трябва да остане на поста, след като мерките за намаляване на данъците бяха силно застъпени лично от нея.

Новото унижение дойде, след като новия канцлер на хазната Хънт обяви премахването на почти всички данъчни облекчения и намаляването на водещата схема на Тръс за ограничаване на сметките за енергия в опит да възстанови стабилността.

More from View Sofia

Taste Sofia: Изящният уют на "Щастливеца"

Food преди 2 години

Taste Sofia - една поредица за фини летни удоволствия, изпълнени с топла сетивност. Изживени на най-добрите места в града, в които вкусът е издигнат на пиедестал, стандартът е най-високият възможен, а радостта от живота - гарантирана. Те са Местата, в които София се среща, говори си, съпреживява и става все по-неотделима част от света. С неговото безкрайно разнообразие, с неговите фантастични възможности и с усещането за нов живот. Сладък, солен, ароматен, здравословен, енергизиращ, пристрастяващ...  

More Celebrities

Обичта на известните: Дуа Липа и Калъм Търнър

Celebrities преди 1 ден

По лицето на Дуа Липа четем комфорта, извиращ от избраната за любовна среща визия - дънки, (не)обикновен топ и прекрасна Bottega Veneta, като не пропускаме балетните пантофки на дупки от модна къща Alaia. А може би блясъкът в очите идва от друго... 

Хайди Клум, Кайли Миноуг, Сидни Суини на наградите People's Choice

Celebrities преди 2 дни

Наградите People's Choice Awards се проведоха в Санта Моника, Калифорния и по традиция привлякоха куп интригуващи личности, сред които Меган Фокс, Сидни Суини, Били Айлиш, Кайли Миноуг, Хайди Клум, Том Хидълстън, Лени Кравиц и др.  

Супер сладко: учителка вдигна сватба в училище, за да сподели момента с учениците си

Celebrities преди 3 дни

Кейти Коркън безспорно има специална връзка с учениците си. Учителка в началния курс, тя очевидно не може да си представи сватбата си без присъствието на любимите деца, с които прекарва дълги часове всеки ден, затова решава да направи празника точно в училището, в което преподава.