Следва

Ура за Starbucks №15, в центъра на Центъра

Новолуние и Слънчево затъмнение в Скорпион - мамата си...

Едно от най-големите лунни събития на годината! 

Astro преди 1 година

На 23 октомври Слънцето се премества във фиксирания воден знак, поставяйки началото на сезона на Скорпионите (според много хора най-опасната зодия, ние не сме съгласни), време от годината, което е "пригодено" да укрепва най-близките ни взаимоотношения с хора, колкото и призрачно, омагьосващо, ефирно и дори на моменти изнервящо да се случва всичко. Това е така, защото осмият знак - управляван съвместно от Марс, планетата на действието, секса, силата и смелостта, и Плутон, планетата на трансформацията, силата и прераждането - е един от най-интензивните и мистериозни членове на зодиака. На Скорпиона му е вродено удобство по дълбоките емоционални въпроси, той няма интерес да прави - или да чувстват - нещо наполовина. И това със сигурност е послание, което искаме да имате предвид в момента, защото се приближаваме към третото Лунно затъмнение за годината и първото от сезона на затъмненията тази есен.

Нуждата на Скорпиона да се свърже на сложно, смислено ниво с отсрещния човек и да придобие контрол е в основата на това Лунно събитие, което пада във вторник, 25 октомври, рано сутринта Луната ще е в плътен съвпад с Венера, планетата на любовта, парите и ценностите, така че това е момент, променящ играта, който може да създаде драматичен нов прецедент в най-интимните ни взаимоотношения...

Новолунието и Слънчевото затъмнение в Скорпион обединяват силата и интимността

Новолунията (които се случват, когато Слънцето съвпадне с Луната) обикновено предлагат шанс да получим яснота около ново начинание, което искаме да развиваме в течение на следващите две седмици (до следващото Пълнолуние) и следващите шест месеца (когато настъпи съответното Пълнолуние). Когато Новолунието е придружено от Слънчево затъмнение - което се случва, когато луната хвърли своята сянка върху Слънцето - интензитетът на момента е неизмерим, огромен. Емоциите се надигат и действията, нашите собствени и на другите, изглеждат така, сякаш носят дори по-голяма тежест от обикновено. Цялото усещане е, че стоиш на ръба на изцяло непозната пропаст.

 

За да разберем какво (горе-долу) може да ни се случи през тези Новолуние и Затъмнение, трябва да си припомним датите 30 април (Новолуние в Телец, противоположния на Скорпиона знак) и 15-16 май (тазгодишното Пълнолуние в Скорпион). Тъй като и двата споменати са фиксирани знаци, те са далеч по-устойчиви на диво непредсказуемата промяна, която Затъмненията неизбежно носят. Mind that, че ако се опитаме да се съпротивме, ще ни се случат доста неприятни и тежки неща идната пролет.

Все пак успокояващото е, че Новолуние и Слънчево затъмнение винаги носят много нови начала. И тъй като Скорпионът се управлява съвместно от амбициозния Марс и търсещия контрол Плутон, водният знак оценява всяка възможност за преследване на амбициозни и вълнуващи цели, така че може да се почувстваме особено мотивирани да властваме - особено в областите на живота, управлявани от Скорпиона - интимни връзки, отговорности и споделени финансови усилия.

Съвпадът на Луната с Венера, планетата на любовта, разкоства връзките

Така, Луната в момента е на 2-ри градус на Скорпиона и ще образува супер-уютна връзка с ориентираната към взаимоотношенията и любовта Венера, която по време на това голямо астро събитие ще бъде - само чуйте - също на точно 2-ри градус в Скорпион.... Струва си да се отбележи, че Венера се смята за една от благотворните планети в астрологията, което означава, че обикновено предлага щастлив ефект, НО енергията на Затъмнението е невероятно интензивна и Венера не е точно най-щастливата в Скорпион (смята се, че Венера в Скорпион е в падение - термин, който означава момент, когато една планета е в противоположния си знак - и следователно е слаба в него), така че вероятно е най-добре да не предполагаме, че тя ще донесе някакви чудеса, както обикновено се случва при съвпад Луна-Венера.

Слънцето, Луната и Венера "се охлаждат", "изморяват" в проучващия, повърхностно ненавистен Скорпион, така че е добре изкореним фантазиите и хвърлим светлина върху основните напрежения в най-близките си взаимоотношения. Въпреки че това е малко (или може би много) неудобно, полагането на съгласувани усилия в името прегръщане на уязвимостта сега се възнаграждава и в крайна сметка може да доведе до по-голяма хармония (което е почти основната цел, когато е намесена Венера). Като единствената планета, която наистина съвпада свързва с Новолунието, Венера - и нейните теми - се отличават ярко сега. Планетата на удоволствието и комфорта също насочва вниманието към ценностите. Ще бъдем подтикнати да бъдем по-внимателни към ценностите на любим човек точно толкова, колкото и към собствените си.

Затъмненията също имат своите начини да подчертаят това, което е "изключено“ и трябва да се промени, а Скорпионът се чувства изключително комфортно с тъмната страна на живота. Така че не се изненадвайте, ако някакви брутални тайни или радикално страшни идеи излязат наяве сега. Саморазрушителните, обсесивни тенденции, навици или модели също ще се проявят. Благодарение на участието на Венера можем да се справим с проблемате, насърчавайки любовта към себе си и разчитайки на близките си.

Меркурий и Марс подхранват способността да превръщаме думите в действия

В дните на Новолунието и Слънчевото затъмнение, Меркурий, който напредва, движейки се през социалните Везни, ще се насочи към сладък тригон с Марс, който е в комуникативните, любопитни Близнаци - аспект, който завършва на 26 октомври. Тази комбинация може да улесни изразяването вашите желания - може би чрез разговор с любим човек или терапевт, писане или медитация - и чак след това да предприемаме стъпки и действия.

Надолу описваме как тези две лунни събития в Скорпион ще ви повлияят, въз основа на вашия знак, не забравяйте да прочетете както вашето зодията, така и за асцендента си.

Овен

С Новолунието и Слънчевото затъмнение във вашия 8-ми дом, дома на емоционалните връзки, емоциите ви се засилват до n-та степен, а с тях и желанието ви да се отдръпнете от токсична връзка или да сключите в нова, която интуитивно се чувства (по-)правилна.

Телец

Слънчевото затъмнение и Новолунието попадат във вашия 7-ми дом, дома на интимните партньорства, насочвайки вниманието към вашите лични връзки - романтични, платонични и професионални. Не можете да не помислите как задоволявате собствените си нужди в рамките на тези облигации и ако е време да направите промяна, за да засилите реципрочността, това е вашият момент.

Близнаци

След като Слънчевото затъмнение и Новолунието попадат във вашия 6-ти дом, дома на ежедневната рутина и здравето, може би е време да приемете, че се нуждаете от повече баланс между работа и личен живот и че не можете да продължавате да работите по начина, по който действате. Характерно отвореният, любопитен подход към преразглеждането на хаоса ще ви послужи добре сега.

Рак

Попадайки във вашия 5-ти дом, дома на романтиката и себеизразяването, това Новолуние и Слънчево затъмнение ще засилят желанието ви да притежавате гласа си и да кажете точно как се чувствате във връзката си. С Меркурий и Марс в хармония във вашия 4-ти дом, дома на семейството и домашния живот, и 12-ти дом, дома на духовността и вярата, всичко може да доведе до по-голямо доверие в интуицията ви.

Лъв

Новолунието и Слънчевото затъмнение удрят 4-ти дом, дома на семейството и жилището, насочвайки ума ви към вашите корени и вътрешния, родов живот. Промените, свързани със семейното ви положение, може да не са най-удобни сега, със сигурност, но в крайна сметка те ще подкрепят чувството ви за сигурност.

Дева

Това Новолуние и Слънчево затъмнение осветяват 3-ия ви дом, дома на общуването, превръщайки това в момент, в който социалният ви живот ще бъде в хиперфокус. Може да решите, че е време да задоволите продължаващия прилив на любопитство, особено ако научите нещо ново, което най-вероятно ще се случи.

Везни

С Новолунието и Слънчевото затъмнение, попадащи във вашия 2-ри дом, дома на доходите и финансовия живот, може да има големи промени на хоризонта относно начина, по който печелите. Вашият управител, Венера, е отпред и в центъра сега, насърчавайки ви да гарантирате, че усилията за правене на пари са в съответствие с вашите ценности.

Скорпион

Новолунието и Слънчевото затъмнение падат във вашия 1-в дом, дома на Аз-а, така е време да разберете реално дългосрочните си лични цели и да се отдръпнете от връзките, които ви спъват. На фиксиран знак като вас това никак не звучи идеално, но намирането на начин да се отървете от миналото е това, което е необходимо, за да се насочите към бъдещето и мечтите си.

Стрелец

С Новолунието и Слънчевото затъмнение във вашия 12-ти дом, дома на духовността, вашата интуиция ще бъде особено изострена, което ви подготвя за блестящи осъзнавания относно семената, които трябва да засадите сега, за да пожънете по-късно наградите.

Козирог

Новолунието и Слънчевото затъмнение попадат във вашия 11-ти дом, дома на приятелството и социалния живот, и може да ви бъде предложена убедителна възможност да започнете амбициозно екипно усилие. Да ръководите е вашата силна страна, но работата с други ще се окаже още по-удовлетворяваща, предлагайки ценно усещане за връзка.

Водолей

Попадайки във вашия 10-ти дом, дома на кариерата, тези Новолуние и Слънчево затъмнение са шанс да преразгледате големите картини, мечти и планове за превръщането им в реалност. Склонни сте да забавите темпото и да се придържате към пътя, който сте избрали, дори и да не работи съвсем, и това лунно събитие е свързано с идеата да си направите равносметка къде сте били, къде отивате и дали е време да изберете нов път.

Риби

Новолунието и Слънчевото затъмнение този месец се приземяват във вашия 9-ти дом, дома на пътуванията и приключенията, което изисква от вас да направите the leap of faith в името на личното израстване. Възможност да разширите хоризонтите си може да ви се стори извън зоната ви на комфорт, но вярвайте, че можете да се справите с нея - и ще си струва всякаква временна нервност. 

More Astro