Следва

Любов по дънки: Джей Ло и Бен Афлек

Почина световноизвестният фотограф Патрик Демаршелие

Истинска легента, модният фотограф Патрик Демаршелие напусна този свят на 78 години.

 

Celebrities преди 2 години

Смъртта на френския фотограф беше съобщена на страницата му в Instagram.

С голяма тъга съобщаваме за смъртта на Патрик Демаршелие на 31 март 2022 г. на 78-годишна възраст, се казва в публикацията.

Патрик Демаршелие е починал в присъствието на съпругата си, тримата сина и трима внуци. Причината за смъртта на фотографа не се уточнява.

Демаршелие е известен с работата си със супермодели и холивудски звезди. Творбите му са публикувани десетки пъти във Vogue, Rolling Stone, Elle, Harper's Bazaar и др. Патрик Демаршелие беше и личен фотограф на принцеса Даяна. Снимки на фотографа са изложени в десетки световни музеи, включително в Ермитажа.


Синди Крауфорд от Патрик Демаршелие

Патрик Демаршелие засне някои от най-ефектните рекламни кампании на L'Oreal, Armani, Calvin Klein, Chanel, GAP, Lancome, Ralph Lauren, Revlon, Versace и други марки, а през 2005 г. бе нает да заснеме световноизвестния календар на Pirelli. Демаршелие издава и свои собствени фотоалбуми, както и книга, посветена на модната къща Dior.


Клаудия Шифър

Някои звезди вече реагираха на смъртта на фотографа.

Почивай в мир, Патрик Демаршелие. Благодаря ви за толкова много прекрасни спомени и кадри, които ще останат вечни, написа супермоделът Синди Крауфорд .

Благодарна съм, че имах късмета да бъда пред вашия обектив. Най-нежният, най-легендарният, сподели Бела Хадид. 

Поклон, Маестро! 

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 1 ден

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.